Klik hier om dit bericht in uw webbrowser te openen.

speeddateskop

Wat zijn volgens u de grootste uitdagingen waarvoor de samenleving staat met oog op de toekomst?  Hoe komen we weg uit de crisis?

Ontmoet zes topwetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam in een speeddate en bespreek met hen problemen en scenario’s.

Datum en tijd: dinsdag 2 oktober van 16.00 – 18.00 uur

Locatie: restaurant Symphonys, George Gershwinlaan 22-28, 1082 MT Amsterdam

Programma:

16.00 uur Opening
In korte pitches vertellen de wetenschappers hoe hun onderzoek bijdraagt aan een betere samenleving in 2030, de huidige crisis voorbij!
Daarna kan iedereen in een speeddate sessie van drie minuten met een wetenschapper naar keuze het gesprek aangaan.
Tussentijds worden resultaten teruggekoppeld en besproken.

17.45 uur Afsluiting
De inzichten en conclusies van deze bijeenkomst, die in het kader van landelijke U(niversity)-meets worden gehouden, worden gebundeld.

Aanmelden via www.vu.nl/u-meet. Uiterlijk donderdag 27 september.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wetenschappers: Prof. dr. Rienk van GrondelleDr. Davide Iannuzzi (EN), Prof. dr. Paul van Lange, Prof. dr. Erik Scherder, Prof. dr. Erik Verhoef
 en Prof. dr. Piek Vossen

Informatie: marjon.hoetmer@vu.nl of 020 5983520

Overal in het land worden in de eerste week van oktober door de Nederlandse universiteiten U-meets georganiseerd in het kader van de Wetenschapsweek 2012. Universiteiten dragen, door onderzoek, bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Zij zijn een broedplaats voor innovatie en vooruitgang. Geen ivoren torens, maar organisaties die midden in de maatschappij staan en de discussie en verdieping met hun omgeving aan willen gaan. De Vrije Universiteit Amsterdam vraagt u, samen met ons, maatschappelijke vraagstukken aan te kaarten, kennis toe te voegen en mee te denken in oplossingen. Verder te kijken dan het voor de hand liggende.

Deze U-meet van de Vrije Universiteit Amsterdam wordt georganiseerd door VU Connected, het ideële netwerk van de VU-Vereniging in samenwerking met VUmc, VU en Hogeschool Windesheim. Via het netwerk van VU Connected worden belangrijke vraagstukken verder gebracht. De opbrengst van deze sessie is ook input voor de maand van 2030 die VU Connected in november organiseert.