GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Stand van zaken BVD type 2

In de afgelopen maanden is op vijf vleeskalverbedrijven in Nederland een BVD type 2-infectie bevestigd. Uit het typeringsonderzoek komt naar voren dat het aangetoonde virus een sterke gelijkenis vertoont met het BVD-type dat ernstige problemen veroorzaakte op enkele rundveebedrijven in Duitsland. Op alle vijf de bedrijven zijn ook dieren uit Duitsland aangevoerd. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen voor spreiding buiten deze bedrijven. Dierenartsen worden gevraagd alert te zijn op BVD en bij uitbraken de GD-Veekijker te bellen.

Veel gestelde vragen BVD type 2 »
  Vleeskalveren  
GD antibiogram vernieuwd Klinische Avonden Rund Overzicht oogaandoeningen
  Antibiogrammen   koeien   Koeienoog  
 

De GD is overgestapt op de microbouillonverdunningsmethode voor het testen van de gevoeligheid van bacteriën voor antibiotica. Daarnaast is het palet aan antibiotica dat wordt getest uitgebreid. De nieuwe methode sluit daardoor steeds beter aan op de nieuwe KNMvD Formularia.

 

Begin juni vinden de Klinische Avonden Rund weer plaats. Tijdens deze bijeenkomsten, georganiseerd door de GD, ForFarmers Hendrix en Virbac Nederland, staat dit jaar het thema 'jongvee' centraal. Deelnemers kunnen rekenen op een afwisselende combinatie van actualiteit, intervisie en kennis.

 

Bij de GD Veekijker Rund komen regelmatig vragen binnen over oogaandoeningen bij runderen. Wat zijn de meest voorkomende aandoeningen, hoe kan de diagnose worden gesteld en wat zijn de therapeutische mogelijkheden? De GD maakte een beknopt overzicht.

 
Bekijk hier de flyer »
Informatie & aanmelden »
Naar het overzicht »
 
Meer nieuws
Seminar De Pijnpoli succesvol
Nieuwsbrief Worminfecties
Slecht drinkende kalveren
 
Tip: digitale handtekening
Heeft u een nieuw BGP en/of BBP in VeeOnline ingevuld? Maak het plan dan eerst definitief, pas dan kan uw veehouder het digitaal ondertekenen. VeeOnline stuurt een e-mail naar uw veehouder zodra het plan getekend kan worden.
 
Agenda
Symposium varkensgezondheid
Veekompas workshops
Cursus varkensdierenartsen
 
GDDeventer.com   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op