VROM Ruimte en Milieu

Mooi Nederland presenteert...

de projectenparade "Samen werken aan sterke stadsrandzones"

Donderdag 11 november 2010, 09.30-16.30 uur
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort

Mooi Nederland nodigt u uit voor een projectenparade over stadsrandzones. Op de dag af een jaar na het Stadsrandzonescongres (pdf) in Amersfoort kijken we hoe het nu staat met de ambities voor de stadsrandzone. Laat u inspireren door projecten uit de praktijk en neem deze kennis mee om werk te maken van uw eigen sterke stadsrandzone.

Wat gaan we doen?
Edward Stigter, programmadirecteur Mooi Nederland, presenteerde vorig jaar een aantal belangrijke opgaven voor de stadsrandzone. Dit jaar neemt hij, als dagvoorzitter, samen met u een kijkje in de praktijk en laat hij zien hoe u met deze opgaven aan de slag kunt.

U maakt kennis met de aanpak van stadsrandzones in de Brettenscheg, netwerkstad Twente en Maastricht. Het landschap als uitgangspunt, regionale samenwerking en de verbinding tussen stad en land zijn de opgaven die achtereenvolgens centraal staan in deze projecten.

Landschapsarchitect Hilde Blank adviseert u daarnaast wat er in de praktijk gedaan kan worden om aan de ambities en opgaven voor de stadsrandzone te werken vanuit haar ervaring in het Atelier Overijssel.

Tijdens de projectenparade presenteren scholieren de resultaten van hun ontdekkingstocht door de stadsrandzone van Amersfoort. Voor de prijsvraag Mooi Hoogland-West kozen zij een favoriete plek en maakten een plan hoe zij deze plek aan anderen willen laten zien. Het plan dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd, wordt deze dag bekendgemaakt.

Het programma wordt afgesloten met de belangrijkste conclusies en leerpunten van de dag. Samen blikken we vooruit naar 11-11-’11 en formuleren we de ambities voor het komende jaar.   

Na afloop van de bijeenkomst kunt u een rondleiding krijgen door het bijzondere gebouw waar de projectenparade plaatsvindt of de praktijk proeven in twee Amersfoortse stadsrandzones: Hoogland-West en Vathorst-Noord.

Praktische informatie:


Afmelden voor deze informatie kan via mooi-nederland@nicis.nl