GD actueel Gezelschapsdieren
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
GD Academy

GD Academy is de nieuwste tak aan de boom van GD. GD verzorgt al jaren kwalitatief hoogwaardige lezingen en cursussen rondom diergezondheid. Met GD Academy worden vanaf nu alle onderwijsactiviteiten van GD ondergebracht onder één noemer. Kortom, de oude vertrouwde kwaliteit, maar dan in een nieuw jasje.

De eerste cursus voor de sector gezelschapsdieren onder de vlag van GD Academy was de cursus parasitologie hond/kat.

Meer informatie GD Academy »
   
Cursus Parasitologie hond/kat Oncologisch Treffen 2016 Cursus bacteriologie hond/kat
       
  Op dinsdag 3 november vond de cursus parasitologie plaats. GD Academy en Virbac organiseerden deze cursus voor paraveterinairen om zelf fecesonderzoek te leren doen. Het was een succesvolle, geslaagde avond. Om parasitaire darminfecties gericht te behandelen en mogelijke resistentieontwikkeling in de toekomst te vertragen, is het van belang om parasitologisch fecesonderzoek uit te voeren. GD Academy en Virbac boden een cursus parasitologie aan, speciaal voor paraveterinairen. Het accent in deze cursus lag op praktische kennis en de toepassing in de praktijk.   GD viert in 2016 het tienjarig bestaan van haar cel- en weefselpathologie service. Ook het Oncologisch Treffen bestaat bijna tien jaar. Op 6 en 7 februari vindt in Soesterberg de tiende editie plaats van het Oncologisch Treffen. De jubileum editie staat in het teken van ‘The Big Five’:Maligne lymfoom, Mastocytoom, Melanoom, Mammatumoren en Oraal plaveiselcelcarcinoom. GD is gevraagd de pathologische aspecten van deze aandoeningen toe te lichten. Onze veterinair pathologen, dr. Evert van Garderen (ECVP dipl.) en dr. Nadine Meertens (ECVP dipl.), verzorgen een vijftal lezingen.   Sinds januari 2013 is het nieuwe antibioticumbeleid gestart. Hierdoor moet de keuze van een antibioticum vaker plaatsvinden op basis van een (goed uitgevoerd) bacteriologisch onderzoek en een antibiogram. Dit geldt ook voor gezelschapsdieren. GD Academy en EduPet ontwikkelen daarom een cursus bacteriologisch onderzoek hond/kat, speciaal voor paraveterinairen. Met deze cursus krijgen de deelnemers inzicht in het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek in de praktijk.  
Lees verder »
Inschrijven »
Lees verder »
 
Meer nieuws
Vorige nieuwsbrief
Webshop
 
Weefselfixatie
Nu de buitentemperatuur lager wordt, is het belangrijk om weefsel in de (verwarmde) praktijkruimte te laten fixeren. Weefsel fixeert niet goed bij lagere temperaturen. U kunt weefselbiopten in de formaline dus het beste pas aan het einde van de werkdag in de TNT Innight kast plaatsen. Lees verder
 
Direct naar
VeeOnline
Dapcontact
Producten gezelschapsdieren
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op