In deze editie: Minder ILT door oogdruppel
GD Actueel Pluimvee
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
ILT-oogdruppelenting een succes
Een jaar nadat de Nederlandse pluimveehouderij in onderling overleg in zijn geheel is overgestapt op de ILT-oogdruppelenting, is het aantal ILT-uitbraken sterk gedaald. De ent-reacties na de oogdruppelenting zijn gemiddeld milder dan na een waterenting en de antistoftiters na de vaccinatie zijn verbeterd. Dit succes was de aanleiding om de afspraak voort te zetten om de ILT-enting alleen nog via de oogdruppel toe te dienen.
Lees meer »
  Oog van een kip  
 
GD-stand op LIV Venray
LIV Venray
Van 26 tot en met 28 februari 2013 vindt de derde editie van de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Venray plaats. De LIV richt zich met name op de varkens-, kalver- en pluimveehouderij in Zuid-Nederland. De GD is uiteraard weer van de partij (standnummer 311).
Bekijk dit agenda-item »
 
Histomonas-PCR: waarom?
labfoto
Histomonasuitbraken zijn een actueel probleem. De GD beschikt over een PCR-test voor de detectie ervan. Deze test kan ingezet worden om de diagnose te bevestigen bij dieren verdacht van Histomonosis en om bedrijfsbesmettingen aan te tonen al dan niet in aanwezigheid van ziekteverschijnselen.
Meer informatie »
 
Nieuwe inzendformulieren
Formulieren
Per 1 januari 2013 is een aantal weinig aangevraagde bepalingen en pakketten van de GD vervallen. Daarom zijn ook de inzendformulieren aangepast. Om fouten en onnodige kosten te voorkomen, verzoeken wij u om alleen nog gebruik te maken van de nieuwe formulieren.
Naar de formulieren »
 
 
Meer nieuws
Exportwaardigheidsstatus online inzichtelijk
Oproep: hebt u een leuke foto?
Hoofdpunten monitoring derde kwartaal 2012
 
 
Goed om te weten
Nieuwe tariefstelling 2013
Sneller en voordeliger telefonisch contact met de GD
 
GDDeventer.com   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op