GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Verband longworm en melkproductie
Melkveebedrijven waar veel antistoffen voor longworm worden gevonden, hebben gemiddeld een lagere melkproductie. Dat blijkt uit een onderzoek naar de relatie tussen de tankmelkuitslagen en productieparameters, dat de GD in samenwerking met de WUR recent heeft afgerond. Het onderzoek is uitgevoerd door MPR-data van ruim honderd bedrijven met een gunstige uitslag te vergelijken met ruim honderd bedrijven met een ongunstige uitslag voor longworm (in de maanden augustus en oktober, 2013). Met behulp van statistische analysemodellen is gekeken naar het effect van een longworminfectie op het aantal kilogram melk en de melkvet- en eiwitpercentages in de zomer (juni en augustus) en in het najaar (september tot eind oktober).
Lees meer »
  Rund  
Kopertekort bij vleeskalveren Monitoringsflyer pluimvee Cursus reproductie
    flyer monitoring pluimvee    
  De GD Veekijker werd gebeld over een koppel Limousinkalveren van drie tot vier maanden oud. Aanleiding was dat de dieren stijf liepen en dat ter hoogte van het metacarpaalgewricht een duidelijke verdikking zichtbaar was. Deze verdikking was niet warm en voelde vooral hard aan. Verder vertoonden de kalveren geen klinische verschijnselen.   Er is weer een nieuwe flyer 'Monitoring diergezondheid pluimvee' verschenen. Deze flyer geeft een samenvatting van enkele belangrijke, opvallende zaken uit het tweede kwartaal van 2014, zoals: uitbraken van Gumboro en ILT, de aanpak van M.s. en M.s.-vaccinatie en de start van monitoringspilots op pluimveebedrijven.   Speciaal voor varkensdierenartsen organiseert de GD op woensdag 5 november een cursus 'reproductie(stoornissen) bij het varken'. Deze cursus wordt gegeven in Deventer (Arnsbergstraat 7) vanaf 13.00 uur. Deskundigen van Provimi, ForFarmers, De Varkenspraktijk in Oss en de GD geven lezingen over dit thema.  
Lees meer »
Bekijk de flyer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Geen stickers over barcodes plakken
Weefselfixatie voor histopathologisch onderzoek
Enorme opkomst Dental Day
 
Labuitslagen sorteren?
Wist u dat u uitgebreide uitslagen voor klinische chemie ook op VeeOnline terugvindt? Deze uitslagen kunt u makkelijk sorteren op de manier waarop u de uitslag het prettigst leest. Klik hiervoor op de uitslag en klik in de bovenbalk van de uitslag op het item waarop u wilt sorteren.
 
Goed om te weten
VeeKompas Workshops: aanmelden
Let op: actie gratis PPID-test eindigt op 31 oktober
Meest recente versie GD Veterinair
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op