Kunt u deze e-mailing niet goed lezen of worden de afbeeldingen niet goed weergegeven, volg deze link.
 
  November 2019
spacer
 
Uitnodiging HOVO-winterlezing
Cursussen uitgelicht: laatste kans om u aan te melden!
HOVO Amsterdam naar Aziƫ: Japan en China
HOVO Extra
Lees een boek!
Overige informatie
social-icon   social-icon  
 
HOVO nieuwsbrief header
  Uitnodiging HOVO-winterlezing kopfoto  
spacer
  Cursussen uitgelicht: laatste kans om u aan te melden! kopfoto  
spacer
JongeRembrandt650x200
 
 

Wees er snel bij: aanmelden tot en met 6 november voor De Jonge Rembrandt

Start 20 november - De Jonge Rembrandt – welhaast een verplichte cursus voor iedereen die het Rembrandtjaar waardig wil afsluiten. In de Lakenhal is vanaf 3 november een tentoonstelling, vanaf 20 november geeft Thea Willemsen vier colleges over Rembrandt in zijn jonge jaren naar aanleiding van deze tentoonstelling! De Volkskrant publiceerde onlangs een lovende recensie over de tentoonstelling in de Lakenhal. Ook zal Willemsen aandacht besteden aan een vergelijking tussen de jonge jaren van Rembrandt en Velazquez. Dit mede vanwege de prachtige, recent geopende tentoonstelling in het Rijksmuseum over Rembrandt en Velazquez. Aanmelding is mogelijk tot en met 6 november. Meer informatie leest u op de website.

Aanmelden tot 24 november voor de Franse Componisten

Start 29 november - Franse Componisten: Parijs rond de eeuwwisseling. Zoals ieder jaar een heerlijke wintercursus door Jan Ezendam, die de colleges ruimschoots ondersteunt met muzikale begeleiding op de piano. In dit tweede deel over Franse componisten staat 'Parijs rond de eeuwwisseling' centraal. Het impressionisme en het ontstaan van het modernisme zijn daarbij leidend. Meer informatie leest u op de website.
 
 
  HOVO Amsterdam naar AziĆ«: Japan en China kopfoto  
spacer
HOVO Azie 650x200
 
 
2020: Japan en de Olympische Spelen

2020 is het jaar van Japan: met de Olympische Spelen in Tokyo zal de belangstelling voor het land nog groter zijn dan hij al is. HOVO richt haar blik op het grotere geheel.

Cursus
Prof. dr. Fik Meijer gaat in januari 2020 in vier colleges in op de Olympische Spelen – de betekenis en invulling ervan in de Oudheid, maar ook met een blik op de moderne Spelen en de vraag of deze niet permanent zouden moeten terugkeren naar haar Griekse bakermat… Lees meer over de cursus De Olympische Spelen: Van Olympia naar Tokyo en weer terug?

Cursus
Japanologe Maaike Ono-Boots beziet Japan vanuit de natuur. De natuur speelt in de Japanse cultuur – de filosofie, kunst, literatuur – een enorme rol. Deze staat centraal in vier colleges op zaterdag. Lees meer over de cursus Japan van de natuur bezien

China centraal

Sinds mensenheugenis maakt China indruk. Wat maakt China zo fascinerend? 

Studiedag

Wilt u uw Aziatische blik verder wil ontwikkelen? Dan kunt u terecht bij Evert Jan Ouweneel. Hij neemt u op zaterdag 11 januari mee naar China op de hem kenmerkende wijze – in volle vaart, met aandacht voor grote lijnen en brede bewegingen door het verleden, heden en naar de toekomst. Meer informatie over de Studiedag China in één dag.

Cursus
Econoom Ruud Knaack ontwikkelt elk jaar een nieuwe cursus voor HOVO aan de hand van een actueel economisch vraagstuk, zoals - in de afgelopen jaren - de toekomst van de arbeid of de betekenis van Piketty. Dit jaar is het thema: de economische macht van China – hoe is deze ontstaan, wat houdt het in, wat zijn de ontwikkelen, de gevaren, de kansen… Lees meer over de cursus China: Kans of bedreiging?

 
 
  HOVO Extra kopfoto  
spacer
HOVO Extra 650x200
  Lees een boek! kopfoto  
spacer
 
 
Placeholder

Lees! Ambassadeur Lidewijde Paris hield haar publiek onlangs tijdens de jaarlijkse Frederik Muller-lezing voor hoe groot het belang van lezen is: literatuur beschrijft de wereld op een manier zoals niet eerder is gedaan en de lezer herkent er een waarheid in. Literatuur leidt tot meer empathie en inlevingsvermogen, zorgt voor zelfstandigheid, draagt bij aan onze uitdrukkingsvaardigheid, ons vermogen tot concentratie en aan het geheugen. Boeken blijven bestaan, was haar conclusie, en zij is een van de docenten die u komend voorjaar wil inspireren op het gebied van de letteren.

De keuze is royaal. En met de winter in aantocht is het dé tijd om alvast wat boeken te lezen, ter voorbereiding en inspiratie!

Placeholder

Overzicht cursussen Letteren:

- Literair engagement van Hugo tot Houellebecq door dr. Marjolein van Tooren.

- Achter de Wolga en Oeral: Siberië door drs. Judith Janssen.

- Thomas Mann en Günter Grass: twee Duitse Nobelprijswinnaars door drs. Michiel Hagdorn.

- De magie van de grote romans drs. Lidewijde Paris.

- Schrijvende artsen IV prof. dr. Arko Oderwald.

 
 
  Overige informatie kopfoto  
spacer
Cursusgids2020 650x260
 
 
 
 
  Colofon kopfoto  
spacer