GD Actueel Schaap Geit
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Op de hoogste tree voor paratbc!
Het beheersen van paratbc is mogelijk. Dat wil de GD laten zien met het Paratuberculose Programma Schaap Geit. Op dinsdag 18 november, op de Nationale Melkgeitendag, is de aftrap gegeven voor het vrijwillige programma, bedoeld voor bedrijven met (melk)geiten en (melk)schapen. Het biedt inzicht in de paratbc-situatie op het bedrijf door onderzoek op afweerstoffen in bloed of melk van alle dieren die ouder zijn dan twee jaar. Na het vaststellen van de bedrijfsstatus (A, B, of C) kan gekozen worden om deze status te beheersen of om op te klimmen naar een hogere status. Met het motto ‘Op de hoogste tree voor paratbc!’ hopen we veehouders te stimuleren de hoogste status te behalen.
Meer over het programma »
   
SG-Online en VeeOnline Schmallenbergvirus Keurmerk vernieuwd
       
  Alle laboratoriumuitslagen van de GD zijn vanaf dit jaar te vinden op SG-Online en Veeonline. Gebruikers van SG-Online kunnen hier rechtstreeks vanuit SG-Online bij komen. Van alle diersoorten, dus ook van schapen en geiten, staan alle uitslagen in één handig overzicht onder ‘mijn labuitslagen’.   In Nederland en Duitsland is in de afgelopen maanden het schmallenbergvirus aangetoond. Dit wijst erop dat opnieuw virus-
circulatie heeft plaatsgevonden. Het virus kan schadelijk zijn bij ooien die dertig tot zestig dagen drachtig zijn en niet eerder met het virus in aanraking zijn geweest.
  De checklist voor het Keurmerk Zoönosen is vanaf 2015 geheel vernieuwd. De vernieuwde checklist bestaat uit een verplicht algemeen onderdeel en onderdelen per diersoort. Deze aanvullende onderdelen hoeft u alleen in te vullen als u de betreffende diergroep houdt.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws:
Leverbotprognose voor najaar en winter 2014-2015
Voortgang project 'Paratuberculose in de melkgeitenhouderij'
 
Leverbot
 
Goed om te weten:
Is eHerkenning nodig om in te loggen op SG-Online?
Meest gevraagde labbepalingen Schaap Geit
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op