GD Actueel Pluimvee
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Aviaire influenza in Nederland
In maart 2013 zijn twee uitbraken van vogelgriep (aviaire influenza, type H7N7) geconstateerd. Volgens internationale afspraken moeten koppels die besmet zijn met een H5- of H7-stam geruimd worden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Beide H7-besmette koppels zijn dan ook na het vaststellen van de aanwezigheid van het virus door de overheid geruimd. Het betrof in beide gevallen leghennenkoppels met uitloop.
Lees het artikel »
   
Winnaar prijsvraag LIV Aviaire hepatitis E-virus Nieuwe editie GD Pluimvee
       
  Eind februari 2013 vonden in Venray weer de Landbouw Intensieve Veehouderijdagen (LIV) plaats. Ook dit jaar is de GD-stand druk bezocht door pluimveehouders voor informatie of advies. Wederom heeft een groot aantal bezoekers enthousiast meegedaan aan de prijsvraag. Uit de juiste inzendingen is een winnaar getrokken: mevrouw A. Dirks uit Langenboom. Zij ontving van ons de GD-kip. Van harte gefeliciteerd!   In 2011 werd het voor mensen onschuldige aviaire hepatitis E-virus voor het eerst in Nederland aangetoond bij een legkoppel met leverontsteking met 20% productiedaling en 4% sterfte in enkele weken. Ook in 2012 is dit virus aangetroffen bij een legkoppel met leverontsteking, chronisch hoge uitval en productieproblemen. Recent is het virus eveneens aangetoond bij kalkoenen met ernstige leverproblemen en sterfte.   De nieuwe GD Pluimvee is verschenen! Hierin vindt u o.a. een interview met vleeskuikenhouder Gerard van Rossum en zijn dierenarts Marc Heijmans over verantwoord antibioticumgebruik en de rol die benchmarking (het vergelijken met collega-bedrijven) hierbij kan spelen. Ook kunt u een artikel lezen over de waarde van een antibiogram bij eendagskuikens en gaan we opnieuw in op het onderzoek naar E. cecorum.  
De goede antwoorden »
Lees het artikel »
Lees het blad »
 
Direct naar:
GD ophaaldienst voor dieren
GD bloed- en verenbank
GD waterweb
 
Hebt u een bijzondere foto?
In de rubriek 'Buitenbeeld' van de GD Pluimvee plaatsen we iedere keer een opvallende, grappige of bijzondere foto die te maken heeft met diergezondheid. Hebt u een bijzondere foto? Stuur deze dan met uw naam en een korte toelichting naar redactie@gddeventer.com
 
Direct naar:
Inzendformulieren pluimvee
Dierziekten pluimvee
Vaccinatieschema's
 
GDDeventer.com   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op