GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Meer mineralen en spoorelementen bepalen in leverbiopt
GD onderzoekt ingezonden leverbiopten van rundvee, schapen, varkens en geiten met ingang van 2016 op dertien in plaats van vijf mineralen- en spoorelementen. Voorheen was dit uitgebreide onderzoek alleen mogelijk voor grotere stukken lever (100 gram of meer) van gestorven dieren. Ter vergelijking: een leverbiopt weegt 150 tot 200 milligram. Het gaat om deze elementen: arseen, cadmium, kobalt, chroom, koper, ijzer, kwik, molybdeen, nikkel, lood, seleen, vanadium en zink.

Het tarief van het leverbioptonderzoek wordt, dankzij een nieuwe bepalingsmethode en ondanks de uitbreiding naar meer mineralen, aangescherpt.

Log in op DAP Contact en lees meer »
  Handen met mineralen  
Oncologisch treffen Cohortonderzoek BVD Update PED
  Flyer Oncologisch treffen   Kalfjes   Monstername PED  
  Op de tiende editie van het Oncologisch Treffen op 6 en 7 februari staan de vijf meest voorkomende vormen van kanker bij dieren centraal. GD-pathologen Evert van Garderen en Nadine Meertens geven hierbij lezingen. In onderstaande link treft u een flyer van deze bijeenkomst.   De uitslag van het cohortonderzoek op BVD vertelt iets over de aanwezigheid van BVD-dragers op dat moment. Het cohortonderzoek, waarbij alle dieren tussen de één en zestien maanden oud op BVD-virus worden onderzocht, volgt op een ongunstige bewaking bij het jongvee.   Het aantal nieuwe PED-besmettingen is de afgelopen twee maanden weer toegenomen. De verschillende organisaties van erfbetreders hebben de biosecurity-protocollen opnieuw bij hun achterban onder de aandacht gebracht.  
Open de flyer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Aanpassing meldingsnorm sterfte pluimvee en overige AI-gevoelige dieren
Risico's van het ontsmetten van waterleidingen
Gestage stijging vragen over vlekziekte bij varkens
 
Feestdagenregeling
Tijdens de feestdagen wordt monstermateriaal beperkt opgehaald, op eerste en tweede kerstdag bijvoorbeeld helemaal niet. Klik hier voor het volledige rooster van de ophaaldienst tijdens de feestdagen voor de rest van 2015.
 
Goed om te weten
Ryan van Egmond nieuwe rundveedierenarts GD
Brochure voor gezelschapsdierenartsen (pdf)
Online monitoring varken: wat is dat precies?
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op