GD Actueel Paard
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Mestonderzoek voor het weideseizoen
Als de paarden in het voorjaar weer naar buiten gaan en de wormeieren niet meer kapot vriezen door de nachtvorst, is het weer tijd voor mestonderzoek op wormeieren van het strongylustype. Dit mestonderzoek vindt plaats in de vorm van ei-tellingen. Op basis van de uitslag kunt u bij de start van het weideseizoen beslissen of het nodig is om het paard of een groep paarden te ontwormen.

Vraag nu gratis een pakket aan voor mestonderzoek via de GD Webshop. Dierenartsen kunnen via hun relatiebeheerder een pakket aanvragen.

Lees meer »
  paarden in de wei  
Verwijder esdoornzaden Klinische avonden bij de GD Voorjaarsgras niet zo gezond
  PPID EMS   Rondleiding lab   paarden in de wei  
  Atypische myopathie bij paarden wordt veroorzaakt door zaden van sommige esdoorns, volgens de laatste inzichten is dat in Nederland alleen de Acer pseudoplatanus. Nu is het groeiseizoen begonnen. Daarom beginnen de zaden te ontkiemen en vormen ze nu een risico voor de paarden die in de weide staan. Verwijder daarom de zaden, maar vooral ook de zaaiingen (de ontkiemde zaden), voordat de paarden in de weide komen.   Wat zijn aandachtspunten bij de diagnostiek van infectieuze aandoeningen? Hoeveel voedingsstoffen hebben sportpaarden nodig? Wat zijn de huidige opvattingen over bedrijfsmatige parasietenbestrijding? Deze drie vragen stonden centraal tijdens de negende Klinische Avonden Paard (KAP). “Welkom in het walhalla van de diergezondheid”, zo begon Julius Peters (Groep Geneeskunde van het Paard) zijn inleiding bij de GD.   De eerste snede gras is niet zo gezond als het lijkt. In het voorjaar wordt door de zon overdag veel suiker aangemaakt in het gras. Als het goed is wordt deze suiker 's nachts omgezet in onder meer celwanden, waardoor het gras groeit. Maar vaak komen in het voorjaar koude nachten voor, zelfs met nachtvorst aan de grond, en dan gebeurt er niets in de grasspriet. De suiker zit dan de volgende ochtend nog steeds in het gras in de vorm van sucrose en fructaan.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Ophalen monster- en sectiemateriaal tijdens feestdagen
Overzicht producten en diensten
Neurologische vorm van rhinopneumonie in Moergestel
 
Insuline-/glucosepakket
 
Handige links
GD Webshop
Drinkwateronderzoek
Instructiedocument insuline-/glucosepakket (pdf)
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op