Als je deze mail niet goed kunt lezen klik dan hier.
 
Beste heer Nent,
Interessante bijeenkomsten.
Op onze website is het aantal HCC locaties, waar u terecht kunt voor foto- en videoinformatie de afgelopen periode verder uitgebreid.

Raadplaag de complete lijst op onze website onder het subblad locaties.

 
Kennis vergaren.
Ons lid Arie Oostdijck heeft voor ons een overzicht gemaakt waar u binnen HCC zoal terecht kunt met uw vragen op het gebied van foto en video.

Zijn verhaal vindt u terug op onze website.
 
Fotovideo wandeling Kampen.
De regio IJssellanden organiseert de laatste jaren aan het einde van het seizoen, net voor het zomerreces, een fotovideo-wandeling.  Het doel is het fotograferen/filmen te animeren en vooral om de “digitale” kneepjes onder de knie te krijgen. De fotovideo-wandeling is simpel van opzet maar trekt wel elk jaar veel deelnemers. De mix van foto- en videowerk zorgt voor afwisseling bij de presentatie. Het leidt tot afwisseling en de overeenkomsten en verschillen leiden tot leerzame discussies.

Dit jaar brengen we een bezoek aan de Hanzestad Kampen en wel op 17 mei 2018.  We maken de toer door de stad met een gids (een clublid van HCC!IJssellanden). Vooral de skyline van de stad langs de oever van de IJssel en de oude gebouwen in de binnenstad zullen vast mooie en interessante beelden opleveren.

Op de website http://ijssellanden.hcc.nl/  vind je onder “agenda” de nodige informatie.
 
Tip van Arie.
Veel fotografen ontdekken,dat beelden onscherp zijn door ongewilde bewegingen van de camera.
Iedereen krijgt standaard het advies van medehobbyisten om een statief te gebruiken. Dat werkt uitstekend, maar bij het indrukken van de sluiterknop, kan er alsnog bewegingsonscherpte ontstaan.

Moderne camera’s hebben een digitale beeldstabilisator in hun “body” of hun lens ingebouwd.
Ook dat leidt tot verbetering van het eindresultaat. Zeker het overwegen waard bij de aanschaf van een nieuwe camera of lens.
Na enig speurwerk vond ik een Caruba infrarood afstandbediening voor mijn Nikon camera voor de prijs van ongeveer € 15,00.


Met een statief en deze accessoire vormt het een ideale combinatie, ook bij lange sluitertijden.
 
Professioneel fotograferen met een iPhone.
 

Ga met deze gids aan de slag en maak de meest professionele foto's die je ooit met een iPhone hebt gemaakt. Door de constante innovaties van de iPhone en de geïntegreerde camera levert deze smartphone foto's van zeer hoge kwaliteit. De iPhone wordt daarom ook zeer veel gebruikt om foto's te maken, zelfs door professionele fotografen van over de hele wereld.

De komende maand kunnen wij u dit boek aanbieden tegen het speciale tarief van € 17.
Maak dit bedrag over op bankrekening NL54 ABNA 0432 080 171 ten name van Vereniging HCC onder vermelding van uw adresgegevens en boektitel.
 
Vraagbaak en helpdesk.
Tijdens het gebruik van uw foto of videoprogramma zult u ongetwijfeld wel eens tegen een probleem(pje) zijn opgelopen, waar u niet direct het antwoord op wist.

Gelukkig kunnen wij u hierbij behulpzaam zijn.
Binnen HCC kennen we een groot aantal mogelijkheden waar u terecht kunt met uw vragen.


Sla de volgende websites op onder uw favorieten:

De Vraagbaak

Forum Digifoto

Forum Digivideo

Op de beide fora kunt u met mede hobbygenoten van gedachten wisselen.
 
Facebook.
Volgt u onze Facebook pagina al?
Blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes op foto- en videogebied.

 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier.