GD Actueel Schaap Geit
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Mineralen optimaliseren
Optimaliseren is het toverwoord, ook als het om de mineralenvoorziening gaat. Minimaliseren kan tot tekorten leiden en maximaliseren tot overmaat of zelfs vergiftiging van de dieren. Of het rantsoen voldoet, is, indien er voldoende gegevens bekend zijn, uit te rekenen.

Bij (melk)geiten en (melk)schapen kunt u nu ook via individuele of gepoolde melkmonsters of tankmelkmonsters een mineralencheck uitvoeren. Daarnaast is de mineralenopname van koper, zink, selenium en jodium eenvoudig bij zowel schapen als geiten te meten in het bloed.

Op onze vernieuwde website over mineralen leest u alles over het optimaliseren van mineralen bij schapen en geiten.
Naar de website »
   
Mineralen voor schapen Mineralen voor geiten Keurmerk Zo├Ânosen
       
  Voor schapen is het nu mogelijk om de spoorelementen koper, zink, selenium en jodium in bloed te onderzoeken uit één buis en hierdoor de balans tussen de actuele opname en actuele benutting van deze elementen uit voer te bepalen. Met de verbeterde methode is snel en precies te meten of het aangeboden rantsoen voldoet aan de behoefte van de schapen.   Om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de voorziening ofwel de opname vanuit voeding van koper, zink, selenium en jodium van het koppel kan een tankmelkmonster of gepoold melkmonster worden onderzocht. Bij runderen is hier al jaren ervaring mee. Maar ook bij (melk)geiten  en (melk)schapen hebben we hier ervaring mee opgedaan.   Zoönosen zijn ziekten die van dier op mens overdraagbaar zijn. Steeds vaker worden dierhouders waarbij de dieren contact hebben met mensen geconfronteerd met de vraag welk risico de dieren vormen voor de bezoekers. Om aan te tonen dat u maatregelen neemt om zoönosen te voorkomen en de kans op besmetting te beperken, bestaat het GD Keurmerk Zoönosen.  
Lees verder »
Mineralencheck tankmelk »
Keurmerk in 3 stappen »
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op