GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Aanpak van PRRSv: zet de virusstammen in een boom!

Door de verwantschap van PRRS-virusstammen te onderzoeken, is veel inzicht te verkrijgen in de verspreiding ervan op het bedrijf. GD kan de genetische informatie van het virus in kaart brengen, ook wel ‘sequencen’ genoemd. Hierdoor kunnen we bepalen of het om een vaccinvirus of een veldvirus gaat en kunnen we de gevonden stam vergelijken met eerder gevonden stammen op het bedrijf.
Als een stam nieuw is, moet worden nagegaan wat de introductieroute was. Als een bekende stam opnieuw wordt gevonden, moeten de maatregelen tegen interne verspreiding van het virus opnieuw worden beoordeeld.

Log in op DAP Contact en lees meer »
  Handen met mineralen  
Cursus Bacteriologie Autovaccins met adjuvans Masterclasses IBR
    Biggetjes   Digitaal factueren  
  In samenwerking met EduPet organiseert GD op 8 en 9 maart een in-house Cursus Bacteriologie. Deze cursus bestaat uit twee practica voorafgegaan door een e-learning cursus. De cursus is voor paraveterinairen, maar ook dierenartsen die hun kennis willen bijspijkeren zijn van harte welkom. De practica worden gehouden in het bacteriologisch laboratorium van GD.   Vanaf nu kunt u de autovaccins voor varkens met adjuvans laten produceren. Er is gekozen voor een nieuw type adjuvans dat ook in bestaande commerciële vaccins wordt toegepast. U kunt een autovaccin voor varkens met adjuvans bestellen door op het nieuwe aanvraagformulier te kiezen voor ‘Autovaccin adjuvans’. Ook de autovaccins zonder adjuvans blijven beschikbaar.   IBR staat in de schijnwerpers. Juist nu is het als dierenarts belangrijk actuele kennis van deze infectieziekte paraat te hebben en scherp te zijn op de juiste preventie en aanpak. Hoe up-to-date is uw kennis over IBR? Bent u klaar voor de toekomst? Speciaal voor rundveedierenartsen organiseren GD en MSD daarom in maart en april op vier locaties in Nederland een masterclass over IBR.  
Aanmelden »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Start met digitaal inschrijven voor rund!
Klinisch gedrag mestceltumoren (PDF)
PED speelt weer op
 
GD-facturen digitaal

U kunt uw GD-factuur ook digitaal ontvangen. Dit is eenvoudig en snel, en zo heeft u altijd een compleet overzicht, hoeft u geen papieren archief meer bij te houden en worden uw facturen zeven jaar bewaard. Stap nu over en ontvang uw nieuwe facturen digitaal.

 
Meer nieuws
Wijzigingen voor lab-onderzoeken varkens
Aanmelden PTS voor 4 maart
Meer leverbotbesmetting door zacht winterweer
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op