GD actueel Gezelschapsdieren
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Meer over mondholtepathologie
Ruimte-innemende processen in de mondholte komen bij gezelschapsdieren dikwijls voor en worden veelal pas in een laat stadium ontdekt. Dit leidt tot een beperking van de behandelingsmogelijkheden en een nadelige beïnvloeding van de prognose. Regelmatige en systematisch uitgevoerde gebitscontrole en verzorging door de dierenarts en/of dierenartsassistent, naast regelmatige controle door de eigenaar zelf, zijn cruciaal voor een zo vroeg mogelijke detectie van dergelijke processen.

In deze nieuwsbrief leest u over Noa, een jonge poes met gebitsproblemen. Ook vindt u de drieluik van GD-mondholtepatholoog Nadine Meertens die rond de jaarwisseling in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde verscheen.

   
Casus: Noa Mondholtepathologie Prijsverlaging
       
  Door: dr. Frans Knaake
Noa is een vrouwelijke gecastreerde Europese Korthaar van 10 maanden oud. Noa werd aangeboden voor onderzoek bij de verwijzend dierenarts vanwege een gebitsprobleem. De permanente rechter bovenhoektand (104) was niet goed doorgekomen, de melkhoektand (504) was reeds verdwenen.
  In het Tijdschrift voor Diergeneeskunde verscheen rond de jaarwisseling een drieluik van GD-mondholtepatholoog Nadine Meertens over ruimte-innemende processen in de mondholte. Ze bespreekt hierin het belang van histopathologisch onderzoek, maligne tumoren en goedaardige tumoren. Klik verder voor de pdf's van alle artikelen.
  De GD heeft een uitgebreid arsenaal histochemische en immunohistochemische kleuringen. Een groot deel van de individuele immunohistochemische kleuringen zijn in prijs verlaagd en kosten vanaf nu 35 euro. De histochemische kleuringen blijven gratis. Voor Ki67/AgNor en CD-kleuringen gelden afwijkende tarieven.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Tien jaar cel- en weefselpathologie
Vorige GD Actueel Gezelschapsdieren
 
GD Webshop
De webshop van GD is vernieuwd waardoor u nu nog makkelijker uw voorraad benodigdheden voor monstername en inzending kunt aanvullen. Het design is strakker en de site gebruiksvriendelijker. Bekijk het zelf!
 
Direct naar:
DAP Contact
Producten gezelschapsdieren
VeeOnline
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op