GD Actueel Schaap Geit
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Zeer geslaagde Dag van het Schaap
We kunnen terugkijken op een mooie Dag van het Schaap 2016, afgelopen zaterdag in Ermelo. Zo waren er de leverbot-excursies van Lammert Moll die goed bezocht werden. Onze specialisten Karianne Lievaart-Peterson, René van den Brom en Piet Vellema hebben weer vele vragen beantwoord over de diergezondheid van uw schapen en geiten.
De witte melkgeit Baukje 307 van Uilke de Vries uit Aldeboarn is de mooiste geit van deze editie geworden. Deze prijs werd gesponsord door GD.
Ook hebben vele kinderen zich vermaakt met het beschilderen van schapen en geiten en het grabbelen in de grabbelton.
   
Innovatieprijs abortusdiagnostiek Nieuw: rotkreupeltest Nieuw: Checklijn Schaap Geit
       
  Met het abortusdiagnostiekpakket is GD als tweede geëindigd in de strijd om de Innovatieprijs van de Dag van het Schaap.
Het commentaar van de jury: “Het abortusdiagnostiekpakket van GD is een maatschappelijk verantwoorde innovatie.”
  Rotkreupel staat in de belangstelling en afgelopen zaterdag hebben we veel vragen ontvangen over de aanpak van rotkreupel. Tot voor kort was het aantonen van de rotkreupelbacterie niet eenvoudig. GD heeft hiervoor een nieuwe test ontwikkeld.   GD heeft de ‘Checklijn Schaap Geit’ ontwikkeld. Zo kunt u zelf eenvoudig onderzoeken of Chlamydia abortus, leverbot, paratbc of rotkreupel voorkomt op uw bedrijf. Ook kunt u aan kopers en bezoekers aantonen dat u actief bezig bent met diergezondheid.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op