GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Uiergezondheid Awards
Kent u een melkveehouder die in 2012 een opmerkelijke prestatie heeft neergezet op het gebied van uiergezondheid? Draag hem of haar dan nu voor voor de Uiergezondheid Awards 2013 (voorheen UGCN-awards)! De Uiergezondheid Awards worden uitgereikt door het uiergezondheidsteam van de GD (zie foto) tijdens het Nationaal Uiergezondheidscongres op 4 december in Zwolle; een initiatief van de GD en Boerderij om uiergezondheid nog beter op de kaart te zetten. Tijdens dit congres wordt tevens de vernieuwde UierGezondheidsAanpak (UGA) van de GD gepresenteerd.
Draag een melkveehouder voor »
  UGA-team  
Pepsinogeenonderzoek Leverbotresistentie Gemelde uitbraken ILT
  Bloedprikken   Leverbot zoeken   vleeskuikens  
  Sinds 1 oktober biedt de GD de mogelijkheid tot gepoold bloedonderzoek (5 kalveren) naar pepsinogeen. Dit onderzoek geeft een goede indicatie van de maagdarmwormbelasting van het koppel. Het einde van het eerste weideseizoen is hét moment om pepsinogeenonderzoek te laten uitvoeren.   Onderzoek naar uitbreiding van leverbotresistentie heeft geleid tot de vaststelling van resistentie van leverbotten voor het middel triclabendazol op 18 nieuwe rundvee- en schapenbedrijven verspreid over Nederland (in 2013). Vermoedens van leverbotresistentie bij schapen voor het middel closantel zijn niet bevestigd.   In 2013 zijn tot 4 oktober 11 uitbraken van ILT bij commercieel gehouden pluimvee gemeld bij de GD, waarvan 9 in de laatste 9 weken. Deze 9 uitbraken vonden plaats op bedrijven met vleeskuikens (5x), opfokleghennen (1x) en vlees(opfok)-vermeerderingsdieren (3x) in het zuidoosten van Brabant en noordwesten van Limburg.  
Lees verder »
Lees verder »
Lees verder »
 
Meer nieuws
Leverbot bij het paard
Bij voorkeur geen verse maïs voeren
Stand van zaken BVD type 2
 
Pilot digitaal inschrijven
Eind september is de pilot 'digitaal inschrijven van gepland bloedonderzoek rund’ gestart. De 10 deelnemende dierenartsenpraktijken hebben nu 1 of meer geplande onderzoeken digitaal ingeschreven op VeeOnline. Doel is om de werkwijze uitvoerig te testen in het veld. Vanaf 2014 wordt digitaal inschrijven mogelijk voor meer monsterstromen.
 
Goed om te weten
Uiergezondheid roadshow
GD hoofdsponsor GGL-congres
Mineralenvoorziening rundvee einde weideperiode
 
GDDeventer.com   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op