GD Actueel Rund
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Meer melk bij koud weer
Een kalf moet groeien, ook tijdens de koude wintermaanden. Daarvoor heeft het extra energie nodig, voor de groei én om zich warm te houden. Het advies is daarom om kalveren in deze periode 10 procent extra energie te geven. Dit kan door 1 liter melk per dag extra te voeren met dezelfde concentratie (dan wel drie keer per dag voeren) of door 10 procent extra melkpoeder per liter melk te geven. Zorg voor de juiste aanmaaktemperatuur van de melk (meestal 45 tot 55 graden Celsius) en verstrek de kunstmelk bij een temperatuur van 39 tot 40 graden Celsius op dezelfde tijdstippen van de dag.

Uiteraard is het ook belangrijk dat het kalf een droog en warm ligbed heeft, niet in de tocht ligt en altijd vers water ter beschikking heeft, ook als het vriest.

Naar de website »
  Drinkend kalf  
Schmallenbergvirus Congres op 15 januari Oorbiopten: een instructie
       
  In zowel Duitsland als Nederland is recent het schmallenbergvirus aangetoond bij runderen. Dit wijst erop dat opnieuw viruscirculatie heeft plaatsgevonden. In Nederland werd het virus eind 2012 voor het laatst gedetecteerd. Onderzoeken bij vaarzen laten een toename van dieren met antistoffen zien. Bij de GD kunt u bloed- en tankmelk-
onderzoek laten doen op het virus.
  Het congres Gezonde Melkveehouderij, dat eind november niet doorging vanwege de vogelgriep, is verplaatst naar 15 januari. Het congres in het PEC Zwollestadion heeft een bijzonder afwisselend en spraakmakend programma. Alle bezoekers die zich hadden aangemeld krijgen een nieuwe uitnodiging. Aanmelden kan nog steeds!   Onderzoek op BVD via oorbiopten is de snelste en meest efficiënte manier om BVD-virusdragers op uw bedrijf op te sporen. U pikt verspreiders van het BVD-virus er direct na de geboorte uit. Steeds meer veehouders gebruiken deze methode. Het nemen van een biopt kan in één handeling met het oormerken. Hebt u al eens gezien hoe eenvoudig het werkt?  
Lees meer »
Lees verder »
Bekijk het instructiefilmpje »
 
Meer nieuws
Vereenvoudiging inzenden BO Melk
Voedingswaarde in natuurgebieden
Tips voor doorloopvoetbaden
 
Een BVD-drager is...
Het kwam zomaar in Johanna’s hoofd op: ‘Een BVD-drager is als een onweersbui tijdens het inkuilen’. Met deze slagzin won de familie ter Weele uit Markelo de prijsvraag van de GD tijdens de RMV in Hardenberg. De prijs? Een paar professionele klapschaatsen. Lees meer
 
Meer nieuws
Drinkbakken schoonmaken?
Definitieve leverbotprognose najaar/winter 2014/2015
Kom naar de laatste masterclasses
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op