GD Actueel Schaap Geit
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Scan zwoegerziekte en CAE in melk
Is uw bedrijf nog niet zwoegerziekte- en CAE-vrij gecertificeerd, maar bent u toch benieuwd hoe het er op uw bedrijf voor staat? Dit kan heel eenvoudig door het insturen van een individueel melkmonster van de betreffende dieren. Ook bij verdenking van zwoegerziekte of CAE bij een ziek dier kan, indien het dier melkgevend is en langer dan twee weken aan de melk, een melkmonster worden genomen en ingezonden.
Lees meer »
   
Nieuw: Leverbot Check Lammeren melden Dag van het Schaap 2016
       
 

Zorgen dat de dieren in het voorjaar leverbotvrij de wei ingaan kan in het najaar veel leverbotproblemen voorkomen. De Leverbot Check is een abonnement dat bestaat uit eenmalig mestonderzoek, bedrijfsspecifieke informatie over het risico op leverbot en de mogelijkheid voor telefonisch advies.

 

In SG-Online kunt u eenvoudig geboortemeldingen registeren. Doe dit uiterlijk binnen zes maanden na de geboorte van de lammeren. Kunt u de ooi of geit niet vinden in de lijst met moederdieren? Kijk dan of het geslacht van het moederdier is ingevuld, zo niet dan kunt u dit via ‘Correctie diergegevens’ onder de module ‘Registratie’ invullen.

 

Ook dit jaar staat GD weer met een stand en activiteiten op de Dag van het Schaap. GD organiseert op deze dag onder andere interactieve inloopspreekuren met onze drie specialisten, een leverbotexcursie en ook voor de kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd. De Dag van het Schaap is op 11 juni in Ermelo.

 
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op