GD Actueel Schaap Geit
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
GD uw allround partner bij paratuberculose

Wilt u ook graag paratbc op uw bedrijf aanpakken en beheersen? Het Paratuberculose Programma Schaap Geit kan u hierbij ondersteunen.

GD verricht in opdracht van de sector en het ministerie van Economische Zaken onderzoek naar paratuberculose in de melkgeitenhouderij. GD heeft in samenspraak met de sector het Paratuberculose Programma Schaap Geit gelanceerd.

De eerste bedrijven met status A zijn inmiddels een feit.

Lees meer over paratbc »
   
Paratbc Check: Scherp op paratuberculose Onderzoek paratbc bacteriƫn bij lammeren gestart Gezocht: biest paratbc geiten
       
 

Met de Paratbc Check kunt u op een eenvoudige en betrouwbare manier onderzoeken in de melk of de bacterie die paratuberculose veroorzaakt voorkomt op uw bedrijf. Zo kunt u bij verkoop van uw dieren en aan bezoekers aantonen dat u actief bezig bent met paratuberculose. 

 

De oproep aan geitenhouders om deel te nemen aan het vraagstuk mogelijke uitscheiding van paratbc bacteriën onder separaat opgefokte jonge lammeren heeft geresulteerd in de gewenste acht deelnemers. Alle te onderzoeken lammeren, 19 per bedrijf, zijn inmiddels geboren. 

 

Heeft u testpositieve of zwaar van paratuberculose infectie verdachte geiten? De Publiek Private Samenwerking Kleine Herkauwers Paratuberculose in de melkgeitenhouderij onderzoekt paratuberculose in biest van geiten die (zwaar) besmet zijn. 

 
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op