GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Ernstige gewrichtsontsteking door Mycoplasma bovis
Afgelopen maanden bezocht de GD 5 melkveebedrijven met plotseling zéér ernstig kreupele koeien door een ontsteking in meestal het kogelgewricht van één voorpoot. Het gewricht was duidelijk gezwollen, warm en pijnlijk. Uit enkele ontstoken gewrichten is M. bovis gekweekt. De ontsteking is zowel bij vaarzen als bij hogere pariteiten gezien, onafhankelijk van het lactatiestadium. In voorgaande jaren is dit klinisch beeld niet gemeld. Heeft u in uw praktijk een bedrijf met dit ziektebeeld, dan hoort de GD Veekijker dat graag.
Lees meer »
  Veekijker  
 
Diarree bij melkkoeien
Veekijker
Afgelopen kwartaal is de GD Veekijker veel gebeld over diarree bij melkkoeien. Vaak ging het om een koppel koeien zonder koorts waarvan een deel zeer dunne mest en productiedaling had. Controleer altijd of de koeien echt geen koorts hebben, of het specifieke lactatie- of leeftijdsgroepen betreft en of er rantsoenwijzigingen zijn geweest.
Meer informatie »
 
Pilotstudie S.suis serotype 9
Varkens en dierenarts
Het PVV heeft financiering toegezegd voor de pilot 'Evaluatie van het effect van strikte hygiënemaatregelen op de verspreiding van virulente Streptococcus suis serotype 9'. De studie wordt uitgevoerd door de GD, samen met het CVI, de WUR, DAP Someren en de Faculteit Diergeneeskunde.
Meer over de pilot »
 
Kwaliteit gevoeligheidstest
Gevoeligheidstest
Sinds 1 januari is het verplicht een gevoeligheidstest uit te voeren voordat derdekeusmiddelen bij dieren worden gebruikt. De overheid laat het borgen van de kwaliteit van deze testen over aan zelfregulering. In dat kader wordt, onder verantwoordelijkheid van het CVI, een kwaliteitscontrolesysteem opgezet. De GD verzorgt de logistiek.
Lees meer »
 
 
Meer nieuws
Graszaadhooi meestal niet geschikt als diervoeder
Nieuw: varkens op VeeOnline
Mestonderzoek leverbot specifieker en goedkoper
 
 
Goed om te weten
Themasymposium VeeKompas
Vervanging serumbuizen
Tariefstelling 2013
 
GDDeventer.com   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op