GD Actueel Paard
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Klinische Avonden Paard
In februari organiseren de GD, PAVO en Virbac Nederland weer samen de Klinische Avonden Paard met een interactief programma. Ook dit jaar presenteren wij u naast vakinhoudelijke onderwerpen een onderwerp dat ingaat op uw ondernemerschap. Op twee interessante locaties wordt u bijgepraat over een gedegen benadering van chronisch vermagerende paarden, alle in's en out's van registratie van medicatie in het paspoort en uw kansen als paardendierenarts.

De Klinische Avonden Paard vinden plaats op dinsdag 25 februari bij Stal van der Vleuten in Asten en op woensdag 26 februari bij het KWPN-centrum in Ermelo. Tijdens de avond is er gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen en/of een demonstratie bij te wonen.

Meer informatie »
  Klinische Avonden Paard  
Klinisch chemische pakketten Testen EHV Atypische myopathie
  Bloed prikken   Paarden in de sneeuw   Esdoorn met schimmels  
  Voor klinisch chemisch onderzoek heeft de sector paard drie nieuwe pakketten ontwikkeld: het leverpakket (P1020), het nierpakket (P1019) en het organenpakket (P1021). Deze zijn vanaf 1 januari te bestellen. Met deze nieuwe pakketten is een specifieker orgaangericht onderzoek mogelijk.   Onlangs zijn enkele gevallen van de gevreesde neurologische vorm van rhinopneumonie gemeld in Nederland. De GD krijgt veel vragen over het testen voor deze variant. Rhino komt vaak voor: meer dan 90% van de paarden in Nederland heeft afweerstoffen tegen EHV4 en zo'n 30% tegen EHV1.   De spierziekte atypische myopathie komt niet vaak voor, maar heeft bijna altijd een dodelijke afloop. De aandoening wordt vooral vastgesteld bij paarden die in de weide worden gehouden en treft nogal eens meerdere dieren in een koppel. In de herfst van 2013 zijn 22 gevallen vanuit Nederland gemeld.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Leverbot bij het paard
Oorzaken vals-negatieve mestuitslag
Voorkom bevriezing bloedmonsters
 
GD EHV-abortuspakket
 
Handige links
GD Webwinkel
Inzendformulieren
Labuitslagen via e-mail
 
GDDeventer.com   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op