Als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klikt u hier.
Editie 35 - Maart 2020
Nieuw coronavirus
COVID-19 / SARS-CoV-2

Positieve PCR-testen bij een hond: infectie of omgevingscontaminatie?

In Hongkong is een hond positief getest op SARS-CoV-2*. De hond vertoonde géén klinische verschijnselen en werd getest omdat het dier in een quarantaine-faciliteit was opgenomen nadat de geïnfecteerde eigenaar van de hond was opgenomen in het ziekenhuis. Op 26 februari afgenomen neus- en mondswabs van de hond waarvan de eigenaar al eerder positief testte, testten met een PCR-test zwak positief. Afgenomen rectale swabs en een feces-monster testten negatief. Opnieuw afgenomen neus- en mondswabs op 28 februari testten eveneens positief. Zolang de hond positief test wordt het dier in quarantaine gehouden.

 
 


Vetinf@ct is een gezamenlijke uitgave van WBVR, faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, GD, KNMvD, RIVM en de NVWA. Deze nieuwsbrief is speciaal opgezet voor veterinairen en wordt verstuurd op het moment dat er actuele informatie over zoönosen is.

 
 
U kunt niet op deze E-mail antwoorden.
Vragen of suggesties kunt u mailen naar redactie@vetinfact.com
Gegevens wijzigen of afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
Aanmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
Overname van teksten is mogelijk met bronvermelding en na contact met redactie@vetinfact.com Powered by Ematters | Realtime Marketing