Indien u deze mail niet goed kunt lezen, klik hier
Green Metropole
 
UITNODIGING
Dinsdag 3 juni: Duurzame verpakkingen
Het thema van deze DINSDAG is DUURZAME VERPAKKINGEN. 

Verpakkingsmaterialen kennen we in vele verschijningsvormen. Van de  doordrukstrip voor medicijnen, de PET-fles voor frisdranken, plastic folies en kartonnen dozen tot en met de katoenen tasjes in de mode.

Bij sommige producten krijgen we meer verpakkingsmateriaal geleverd dan we aan besteld product overhouden. Een deel van dat materiaal wordt gescheiden ingeleverd bij de afvalinzamelaars en een ander deel verdwijnt in het milieu, waarbij het spookbeeld van de plastic soep onmiddellijk opdoemt. Een voorbeeld dat illustratief is voor de noodzaak om te komen tot een transitie naar andere materialen in de verpakkingsindustrie. 

Deze DINSDAG belichten we het onderwerp vanuit drie invalshoeken. Welke initiatieven worden vanuit de bedrijfstak genomen om duurzaam verpakken te stimuleren? Welke innovaties op het gebied van materialen worden ontwikkeld en zijn kansrijk? Wat zijn concrete vernieuwingen uit de praktijk en hoe zijn die tot stand gekomen?

Sprekers:

GER STANDHARDT
Is manager Kennisontwikkeling en Projecten van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum en geeft inzicht in de initiatieven vanuit de sector om duurzaam verpakken te stimuleren. Voor iedereen die verantwoord wil verpakken zijn begin 2013 de ISO normen voor ‘Packaging and the Environment’ gepubliceerd. Ook is er als resultaat van het Netwerk Duurzaam Verpakken eind 2013 een publicatie uitgebracht over verpakken voor de circulaire economie.

CAROLI BUITENHUIS
Is adviseur en initiatiefneemster  van  Biobased Packaging Innovations dat inspringt op de groeiende behoefte bij ondernemers en fabrikanten om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van biobased verpakkingen: hoe voelt biobased verpakkingsmateriaal, welke barrière eigenschappen heeft het materiaal, hoe ziet het eruit, wat zijn de sealmogelijkheden en wat zijn de kosten.

SIEM HAFFMANS
Is adviseur en partner bij Partners for Innovation, dat bedrijven ondersteunt bij duurzame innovatie, gericht op een circulaire en biobased economie. Hij deelt zijn ervaringen met enkele praktijkprojecten voor duurzaam verpakken, en de lastige afweging tussen de verschillende kleuren groen: wetenschap (LCA milieuanalyse), consumentenperceptie en overheidsregulering.  

Wanneer: dinsdag 3 juni 2014
Waar: New Energy Docks – Distelweg 113, 1031 HD Amsterdam
Aanvang: 08:30 uur – 10.30 uur (‘s ochtends)

AANMELDEN 

Over DINSDAG
Green Metropole organiseert elke eerste dinsdag van de maand een ‘DINSDAG’-netwerkbijeenkomst over een actueel duurzaam thema. Op deze bijeenkomsten ontmoet een brede kring van ondernemers, deskundigen en creatieve geesten elkaar. Deelname is kosteloos. 

 

 

 

 
 
WORKSHOP Marketing en Communicatie

Samen met no-nonsens en full-service communicatie bureau Counter Creatives organiseren wij een gratis workshop Marketing en Communicatie. Wil jij leren hoe je met weinig middelen toch je bedrijf goed kunt promoten? Doe dan mee aan deze workshop op vrijdag 2 juli vanaf 16.00 uur. AANMELDEN is verplicht, VOL=VOL. MEER

CONTACT

www.greenmetropole.nl
Distelweg 113
1031 HD Amsterdam
T +31 (0)20 435 7504
E info@greenmetropole.nl

 
 


U staat ingeschreven als .

Service
Afmelden voor deze nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief aan iemand doorsturen
E-mailadres of andere gegevens wijzigen