Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  Vernieuwen Wilhelminasluis - dinsdag 18 november  
 
> Stremming Wilhelminasluis schuift op
> Terugblik 2014: werkzaamheden op video
> Zo zit dat... met de basculekelder
> Rondleidingen bij de Wilhelminasluis
> Live meekijken via de webcam
 
 
Stremming Wilhelminasluis schuift op

De afsluiting van de bruggen voor het wegverkeer en de stremming van de Wilhelminasluis voor de scheepvaart schuift op in tijd. Er is meer tijd nodig voor het ontwerp van de sluiskolk vanwege de complexiteit van de kadeconstructie grenzend aan het Zaangemaal. Door het ontwerp op dit punt nu te verbeteren wordt vertraging tijdens de uitvoering voorkomen.

Lees verder
 
 
 
Terugblik 2014: werkzaamheden op video
Video-Filmgroep Saenden volgt de werkzaamheden aan de Wilhelminasluis op de voet. In samenwerking met Heijmans doen ze in een videoreportage verslag van de werkzaamheden in de periode januari tot en met juli 2014.
Lees verder
Buispalen geplaatst
 
 
 
Zo zit dat... met de basculekelder

De basculekelders van de Wilhelminabrug en Beatrixbrug worden vernieuwd. Na de werkzaamheden kunnen beide brugkelders weer zo’n 100 jaar mee. Lees verder

De basculekelder
 
 
Rondleidingen bij de Wilhelminasluis

Elke dinsdagmiddag kunt u om 15.00 en 15.30 uur deelnemen aan een rondleiding bij de Wilhelminasluis onder begeleiding van Heijmans. Een rondleiding duurt circa 30 minuten en start bij het Informatiecentrum van de provincie Noord-Holland, het voormalige Café Zaandam, aan de Zuiddijk 39. Per rondleiding kunnen maximaal 10 personen mee. Als u hiervoor wilt reserveren of met een grotere groep wilt komen kunt u mailen naar: wilhelminasluis_zaandam@heijmans.nl.

Live meekijken via de webcam

Op het dak van de Beatrixflat is een camera (webcam) geplaatst. Met deze webcam kunt u live de werkzaamheden volgen. Via een menu kunt u zelf de gewenste camerapositie kiezen en een kijkje nemen bij het sluishoofd, de damwand, de bruggen, de werkplatvorms of een van de kades. De camera maakt elke dag een foto. Aan het einde van het project worden deze foto’s achter elkaar gezet in een zogenaamde time-laps video. Deze video biedt een helder overzicht van de voortgang en impact van de werkzaamheden en een mooi aandenken voor later.

 
 
Colofon
Nieuwsbrief vernieuwen Wilhelminasluis is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.
> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen