GD Actueel Schaap Geit
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
GD opent deuren voor kennismaking
Nader kennis met elkaar maken en interactief met elkaar in gesprek gaan over diergezondheid rondom keuringen: dat was het doel van de bijeenkomst die GD op 10 december organiseerde voor stamboekbesturen en keuringscommissies uit de schapen- en geitensector. Vooral in de aanloop naar fokdagen hebben wij als GD geregeld contact met leden van stamboekbesturen en fokdagcommissies. Daarbij krijgen wij regelmatig het verzoek om GD een keer te kunnen bezoeken, vandaar dat wij deze middag hebben georganiseerd.
Lees meer »
   
Uitbreiding KCA Molybdeenvergiftiging Definitieve leverbotprognose
       
  Onze afdeling Klant Contact en Administratie (KCA) is recent uitgebreid met meer kennis van zaken rondom schapen en geiten. U kunt hierdoor naast uw vertrouwde medewerkers Alexander Dijkman, Inga Hovenkamp en Maaike Lafeber nu ook Sibila van den Burg, Krista Middelburg, Gerdien Reusink of Jolanda Brouwer aan de telefoon krijgen.   In de afgelopen periode nam een dierenarts contact op met GD Veekijker Kleine Herkauwers in verband met onbegrepen sterfte van enkele tientallen lammeren op een schapenbedrijf. De dieren vermagerden ondanks goede pensvulling, waren te bleek en hadden diarree. Mineralen-
onderzoek toonde molybdeenvergiftiging aan.
  De droogte in de zomer heeft ervoor gezorgd dat in de strook van midden Utrecht naar Noordoost-Groningen vanaf eind september en in West-Nederland pas vanaf half oktober besmettelijke cysten van de leverbot op het gras zijn afgezet. Door de hoge temperaturen in november en december gaat de ontwikkeling van de leverbotslak ontwikkeling nog steeds door.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op