GD Actueel Schaap Geit
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Haemonchose geeft langer problemen
Ook deze zomer zorgt de rode lebmaagworm geregeld voor problemen, zo blijkt uit contacten van de GD Veekijker Kleine Herkauwers met het veld. En in 2015 werd in het voorjaar haemonchose ook weer vroeg vastgesteld bij schapen.

Van oudsher veroorzaakt de rode lebmaagworm (Haemonchus contortus) met name in de zomermaanden problemen bij opgroeiende lammeren. Maar sinds een aantal jaren zien we dat haemonchose niet alleen steeds vroeger maar ook later in het jaar voor problemen zorgt.

Lees meer »
   
CAE speelt verstoppertje Leverbotalert Animatie leverbotcyclus
       
  Helaas is de aanpak van Caprine Artritis Encephalitis (CAE) niet zo gemakkelijk. Dit virus sluipt ongezien het bedrijf en het dier binnen. Eenmaal binnen laat het zich maanden tot jaren niet detecteren. Juist dit verstoppertje spelen maakt CAE zo lastig te ontdekken.   Als praktische aanvulling op de bestaande onderzoeken en de leverbotprognoses heeft GD, samen met NZO en LTO, de leverbotalert ontwikkeld. De alerts geven tips over het beheersbaar maken van leverbot. De bedrijfsspecifieke alerts over het actuele leverbotrisico per viercijferige postcode.   Hoe werkt dat precies, de leverbotcyclus? Als u weet hoe besmetting gaat, dan staat u sterker in de aanpak van leverbot. Daarom heeft GD een animatie gemaakt waarin een leverbotbesmetting wordt uitgelegd. Bekijk hier welke stappen de parasiet doorloopt voordat hij een dier infecteert.  
Lees verder »
Meer lezen en aanmelden »
Bekijk het filmpje »
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op