GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Droes: onderschat het niet
Van alle infectieziekten die paarden kunnen krijgen, toont GD droes het meest aan. Uiterlijke symptomen zoals snotneuzen en abcessen zijn duidelijke kenmerken, maar meer en meer blijkt dat droes ook een minder typisch verloop kan hebben. Daarnaast komt de aandoening niet alleen bij jonge paarden voor, maar we stellen het ook steeds vaker vast bij paarden van andere leeftijden. Droes kan abcessen veroorzaken in de lymfeknopen aan het hoofd, maar dat gebeurt lang niet altijd. Juist paarden die de aandoening hebben zonder deze verschijnselen vormen een risico, net als paarden die na een infectie drager van de droesbacterie worden. GD biedt vanaf nu als enige een compleet pakket diagnostiek aan. We proberen hiermee samen met u te werken aan paardengezondheid in Nederland.
Lees meer »
   
Uiergezondheid Awards 2016 Ziekte van Marek Lepto- en BVD-certificering
  UGA Uiergezondheid Awards   vleeskuikens   Koeien  
  De inschrijving voor de UGA Uiergezondheid Awards 2016 is geopend! Meld vóór 26 augustus een veehouder aan en beloon hem of haar voor de mooie samenwerking het afgelopen jaar. De awards worden 10 november uitgereikt tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij in Zwolle.   GD heeft in de afgelopen maanden bij sectie twee gevallen van Marek bij vleeskuikens geconstateerd. Allereerst werd botulisme vermoed, maar dit kon niet bevestigd worden met botulinum toxine-onderzoek. Met een nieuwe PCR-techniek werd het Marekvirus aangetoond in de veren en in de aangetaste organen.   Bij het insturen van bloedmonsters voor BVD- en Lepto-certificering wordt af en toe het verkeerde laboratoriumonderzoek aangekruist. Het juiste onderzoek voor Lepto-certificering heeft artikelcode 10291, het juiste onderzoek voor BVD-certificering vindt u onder artikelcode 10300.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Update Coryza-besmettingen
Deelnemers gezocht onderzoek infectiedynamiek Mycoplasma bovis
PCR rotkreupelbacterie beschikbaar
 
Optimale droogstand
Het FIT Team van GD organiseert begin juni drie bijeenkomsten, speciaal voor dierenartsen en voeradviseurs. Centraal staat de vraag hoe u melkveehouders kunt helpen de droogstand te optimaliseren, met als resultaat een gezonde en hoogproductieve veestapel. Lees meer>>
 
Meer nieuws
BVD Quickscan compleet inzenden
Nieuwe rapportages in VeeOnline
Vernieuwde monsternamepakketten wateronderzoek
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op