Als je deze mail niet goed kunt lezen klik dan hier.
 
Vooruitblik en uitnodiging bijeenkomst Almere op 21 maart
Deze keer nemen Peter en Paul ons mee op een vlucht in een een - of tweemotorig kistje boven het Schotse berglandschap. En met dat vliegtuig is iets bijzonders, want het vliegt onder Flight Simulator X: Steam Edition.
Nu hebben vliegtuigen en stoom weinig met elkaar te maken, maar heel in het kort komt het erop neer dat ‘Dovetail Games’ (Train Simulator 2015 en Fishing-games) de  flightsimulator-licentie van Microsoft heeft overgenomen. Op dit ogenblik timmert Dovetail aardig aan de weg met een redelijk goedkope FSX: Steam en vliegtuigen die u ook uit de ‘gewone’  FSX kent. Steeds meer softwarehuizen houden (al) rekening met Dovetail, temeer daar de framerate er met de nieuwe Steam-edition toch op vooruit lijkt te gaan. Mocht u enige informatie vooraf willen hebben,  dan kunt u dat vinden in PcPilot 93 en 96.
Voor verdere uitleg en bijzonderheden kan ik niet anders zeggen dan: u bent van harte welkom op deze bijeenkomst om van Peter en Paul hun gedegen verhaal te horen en te zien!
 
Mededeling van Fred van der Horst, voorzitter HCC!Flightsimulator i.g.
“Zoals u misschien al weet, zal Teun Langeveld namens de FS-groep (ex-)Noordholland-Noord (FS-NHN) in ons bestuur zitting nemen, om er mede voor te zorgen dat wij over en weer op de hoogte zijn van wat er in beide groepen gebeurt. Voor de volledigheid herhaal ik nog maar eens, dat de leden van FS-NHN leden zijn van de HCC!Flightsimulator i.g. die goedlopende eigen bijeenkomsten hebben in Schagen en dat zelf regelen. Alleen vallen zij na het opheffen van de afdeling NHN formeel onder HCC!Flightsimulator i.g.

Verder waren we aangenaam verrast dat Arie Goedhart aanbood om als nieuw bestuurslid de plaats van de aftredende Peter de Loos in te nemen. Het ziet er daarom naar uit, dat vanaf de volgende bijeenkomst in Almere het bestuur uit zeven leden bestaat. Formeel worden functies binnen het bestuur in onderling overleg verdeeld, maar Arie is bereid penningmeester te worden, een functie die hij eerder in andere verenigingen heeft bekleed.
Dan zal André Lans als nieuw kernlid binnen onze fs-groep gaan optreden. Als u meer wilt weten over Saitekapparatuur, Prepar3D en FSUIPC, dan kunt u zeker bij hem terecht”.
 
Terugblik bijeenkomst Almere 21 februari 2015
Alweer voor de derde maal presenteerde Jan Verkerk een lezing en voor een gehoor van 63(!) aandachtige toehoorders hield hij een bevlogen betoog over flightsimulatoren in relatie tot de eisen waaraan een fs-computer zou moeten (kunnen) voldoen. U begrijpt dat er heel wat vragen en antwoorden over en weer gingen.
Daarna was er in brede zin een vergelijking tussen FSX en P3D, waarbij ook de onlangs uitgekomen update v. 2.5 van P3D ter sprake kwam. Nadat Jan in woord en beeld een aantal vragen had beantwoord, bleek de tijd niet voldoende om ook nog de geplande vlucht van EBBR naar EGSS te maken; die houdt u van hem ongetwijfeld nog tegoed. Na afloop werd Jan door Fred bedankt voor zijn inzet en was er vanuit de zaal een welverdiend applaus!
 
Vernieuwde website
De HCC!FS-website, door Peter Nent in de huidige vorm gegoten, krijgt langzamerhand steeds meer vorm en inhoud. Er wordt nog steeds aan geschaafd en uiteindelijk komt het tot een eindproduct waar we met recht trots op kunnen zijn.
 
Tips
Van André Lans komt de opmerking dat versie 2.5 van Prepar3D niet correct werkt waardoor o.a. SPAD het laat afweten. Inmiddels heeft Lockheed Martin voor hotfixes gezorgd en de volgende link geeft uitleg en bijzonderheden: http://www.prepar3d.com/forum-5/topic/prepar3d-v2-hotfix-2-5-12944-0-2/
En van Dick Bakker komt deze link naar de bijzonder fraaie  ‘Free Photographic Scenery of Spain for FSX /Prepar 3D’. Zeer de moeite waard:
http://deckard.uv.es/index.php?dir=SPAIN_PHOTOSCENERY%2F
 
Rectificatie
In de januari-nieuwsbrief stond een link naar een veronderstelde downloadsite voor de Koolhoven FK58. Een oplettend medelid reageerde met de opmerking dat dat niet klopt en gaf tegelijkertijd de goede url door, waarvoor hartelijk dank.
http://simviation.com/1/browse-Vintage-66-52
 
Bijeenkomsten in Almere
Elke derde zaterdag van de maand (behalve juli en augustus), van 10.30 – 16.00

Wat kunt u in z’n algemeenheid op onze bijeenkomsten verwachten:
-    vliegen, vliegen en nogmaals vliegen achter uw fs-scherm; plaats voldoende!
-    presentaties over flightsimulatie en alles wat daarmee samenhangt,
-    de helpdesk, vooral voor de beginnende fs-er maar ook voor ‘ouwe rotten’,
-    informatie en demonstratie over het (re)painten van vliegtuigen,
-    dvd-film uitleenservice (uitsluitend voor leden),
-    een uitgebreide fs-gerelateerde leestafel,
-    een tweedehands hard - en software tafel,
-    de fs-clubcomputer staat stand-by.

Wijkcentrum 'De Wieken'
Wipmolenweg 54
1333 GS  Almere Buiten

 
De Uitsmijter
Hoe het u vergaat weet ik niet, maar bij enkele opnames werd ik toch wel wat stil... https://www.youtube.com/watch?v=dfY5ZQDzC5s&x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier.