Als je deze mail niet goed kunt lezen klik dan hier.
 


Nieuwsbrief november 2015, nummer 2
Uitnodiging voor 21 november in Almere
Vanwege alle voorbereidende (en afsluitende) activiteiten voor het FsWeekend is er op deze zaterdag geen presentatie. Daarom wordt er uitgebreid gevlogen, en het zou heel plezierig zijn als u zelf uw flightsim-uitrusting zou willen meenemen.
Soms valt dat vanwege de omvangrijkheid niet mee, maar u kunt tot aan de entree oprijden, uitladen, met het plateauliftje drie treden naar omlaag en een ruime tafel uitzoeken. Er is internetverbinding, dus u kunt ook nog het actuele weer binnenhalen of met realtime navigatie vliegen. Komt u gerust wat vroeger om uw opstelling te maken, want we zijn om 09.30 al ruimschoots aanwezig en… de koffie staat klaar!
(Vanwege een bestuursvergadering na afloop willen we u vragen om de pc uiterlijk om 15.00 uit te schakelen en te gaan opruimen).
 
Terublik op het FsWeekend
Het was weer een heel spektakel op 7 en 8 november j.l. in Lelystad, waarbij vooral op zaterdag een stroom van bezoekers het Aviodrome  binnentrok. Het zal best gescheeld hebben dat er voor HCC-leden op beide dagen een fikse korting was geregeld!
Natuurlijk was er (bijna) voor iedereen wat wils: vliegen, kijken, kopen, vragen stellen, de uitgestalde ‘waren’ bekijken van cockpitverkopers - en dat waren er heel wat. Soms zóu je zelfs kunnen gaan denken dat het professionele aanbod aan spullen onze flightsimhobby op een zijspoor aan het zetten is …?
In de ruimte waar wij als HCC!FS-groepen zaten (Rijnmond, Noord-Holland Noord, Friesland en de HCC!Flightsimulator i.g.), hebben we heel wat bezoekers aan onze tafels gehad, veel kunnen laten zien en uitleggen en ook aan heel wat jeugdigen na een gemaakte vlucht, 84 Flightsimulatorbrevetten kunnen uitreiken. Daarom willen we u dit schitterende prentje niet onthouden… *

Plezierig was dat drie leden van HCC!CompUsers - Platform DigiVideo - nagenoeg de hele zaterdag aanwezig waren om videobeelden te maken. Zodra de montage gereed is, krijgt u uiteraard de link om de video te bekijken.
Rest nog onze dank aan de organisatie en natuurlijk aan alle deelnemers die zich hebben ingespannen om ook dit jaar weer tot een succes te maken.

*
Deze en nog veel meer foto’s kunt u, dank zij Rob, zien op het newsitem van Simflight.nl van 7 november j.l.

 
De nieuwe clubcomputer
Zoals u in de vorige nieuwsbrief kon lezen, kregen we het groene licht voor de nieuwe flightsimcomputer. Die is inmiddels gearriveerd en wordt op dit ogenblik ‘FS-gebruiksklaar gemaakt’. Op de aanstaande bijeenkomst kunt u de aanwinst werkend bewonderen en als u nadenkt over een nieuwe pc, is dit een aardige gelegenheid om vragen te stellen over de ‘inhoud’.
 
NL2000 versie 4.07
Het NL2000-team heeft diverse updates en een nieuwe installer uitgebracht onder versie 4.07. De bijzonderheden kunt u uiteraard op de welbekende plaats vinden. 
Flightsimulator en Windows 10
Sommigen vliegen perfect onder Windows 10 en anderen krijgen het niet voor elkaar, waarbij ook het installeren lang niet altijd vlekkeloos verloopt. Teun Langeveld (FS-NHN en HCC!Flightsimulator) gaf deze tip aan een der leden bij wie de installatie van FSX de Luxe onder Windows 10 problemen gaf:
Stap 1. Met de windows-verkenner de dvd openen
Stap 2. Setup.exe kiezen met de rechtermuisknop
Stap 3. In het submenu ’ Eigenschappen’ kiezen
Stap 4. Dan de Comptabiliteit-tab kiezen
Stap 5. Vink ‘Comptabiliteitsmode windows xp servicepack 3’ aan
Stap 6. Vink programma ‘Als administrator uitvoeren’ aan
Vervolgens op OK drukken en dan de Setup.exe uitvoeren.
Zet FSX op een eigen vrije partitie en nooit op de C-schijf. Maak gewoon een map ‘FSX’ aan.
 
How to Take Off and Land a DC- 3?
Voor degene die per abuis de link gewist had nog even een herhaling uit de vorige nieuwsbrief:
"Regelmatig vlieg ik met de DC-3 van Just Flight ‘Legends of Flight’  en dat is plezierig om te doen. Nooit geweten - manual misschien niet goed doorgenomen…? -  dat je behoorlijk lang de yoke naar voren moet blijven duwen voor je opstijgt. Heel goed is te horen wat de instructeur hierover tegen de vlieger zegt. Ook bij de landing trouwens, want je wilt natuurlijk niet op je neus gaan staan. Onder de afbeelding vindt u de video". 
Piloot en Vliegtuig nr. 11
Inmiddels is de P&V van november op de mat gerold en kan ik u wijzen op de Simulatorpagina van Hans Heerkens. Ook hier beschrijft hij op begrijpelijke wijze de constitutie en de vliegeigenschappen van de McDonnell Douglas DC-10 en eindigt zijn recensie met “De DC-10 is een visueel aantrekkelijk vliegtuig dat prima vliegt zolang de vlieger maar binnen de grenzen van het vlieggedrag blijft en de knuppel met vaste hand hanteert. Maar is dat niet de ambitie van elke pc-piloot?” En daar kunnen we ons volledig bij aansluiten. Op de leestafel liggen de P&V's voor u gereed
De payware van de Douglas DC-10 vindt u bij Just Flight en de freeware bij Rikoooo

 
Zeeuwse Notams
Erik Treu van Flightsim Zeeland heeft weer een nieuwe notam aan de flightsimwereld toevertrouwd. Zeer leesbaar en volop informatie - de moeite meer dan waard. Als u op Notam 207 klikt, bent u voorlopig wel even onder de (fs)pannen! Overigens kunt u zich ook op de notams abonneren, want dan hoeft u niet op de aankondiging in de nieuwsbrief te wachten.
 
Ontwerpers gezocht
Flightsimulatorclub Midden-Nederland wil de expertise uitbreiden en zoekt daartoe ontwerpers voor Afcad en Scenery. Wilt u/wil jij  reageren, dan kan dat hier.
 
Agenda HCC!Flightsimulator i.g.
21 – 11: Een bijeenkomst lang veel vliegen; zie bovenstaande uitnodiging
19 – 12: Demonstratie van de DCS-groep in hun cockpits.
16 – 01: Peter en Paul met een van hun speciale vluchten. U hoort er nog meer van.
20 – 02: Presentatie van de Fokker Friendship F-27 van Just Flight
19 – 03: Demonstratie door de DCS-groep.
 
Onze bijeenkomsten in Almere.
Wat kunt u in z’n algemeenheid op onze bijeenkomsten verwachten:
-    vliegen en nogmaals vliegen achter uw fs-scherm; plaats voldoende!
-    presentaties over flightsimulatie en alles wat daarmee samenhangt,
-    de helpdesk, vooral voor de beginnende fs-er maar ook voor ‘ouwe rotten’,
-    informatie en demonstratie over het (re)painten van vliegtuigen,
-    dvd-film uitleenservice (uitsluitend voor leden),
-    een uitgebreide fs-gerelateerde leestafel,
-    een tweedehands hard - en software tafel,
-    de fs-clubcomputer staat stand-by.

Wijkcentrum ‘De Wieken’
Wipmolenweg 54
1333 GS  Almere Buiten


En voor de goede orde nog even de tijden: van 10.30 - 11.15 gelegenheid elkaar ‘persoonlijk en fs-technisch’ te ontmoeten, de presentatie tot aan de pauze (± 12.30), na de pauze eventueel verder met de lezing en/of beantwoording van de vragen. Dan natuurlijk verder waar we vóór de presentatie mee begonnen: vliegen tot 15.00 uur met alle kennis en vaardigheden die we zelf hebben én daarvan anderen deelgenoot maken. Dan het afkoppelen van de pc’s, opruimen en graag tot de volgende bijeenkomst op 19 december.

 
De Uitsmijter
Dit geloof je niet, tótdat je het ziet…  
(Met dank aan Erik en degenen die het hem aanreikten!) 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier.