GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Geen aanwijzingen voor bestaan chronisch botulisme
Onderzoekers van de Stiftung Tierärztliche Hochschule Hannover (TiHo) hebben geen aanwijzingen gevonden voor het bestaan van ‘chronisch botulisme’ bij melkkoeien. Volgens het Duitse onderzoek blijkt Clostridium botulinum geen rol van betekenis te spelen bij langdurige gezondheidsproblemen op melkveebedrijven. Dat heeft onderzoeksleider Martina Hoedemaker op 12 september bekendgemaakt tijdens het afsluitend symposium.
Log in op DAP Contact en lees meer »
  Rund  
Monepantelresistentie Bluetongue-uitbraken ILT in Duitsland
       
  Op één, en mogelijk twee schapenbedrijven in Nederland blijkt sprake van resistentie voor het middel monepantel van de parasiet Haemonchus contortus. Deze snelle resistentieontwikkeling is opmerkelijk, omdat het middel in Nederland pas sinds 2011 op de markt is.   Op de Balkan zijn meerdere meldingen gedaan van uitbraken van bluetongue serotype 4. Recent zijn uitbraken gemeld in Roemenië en sinds 30 augustus ook in Servië. Eerder werden al uitbraken gemeld in Griekenland en Bulgarije. De nieuwste besmettingen betreffen vooral schapen.   Op vleeskuikenbedrijven in de omgeving van Meppen (DLD) zijn uitbraken van ILT geconstateerd. Deze uitbraken gaan gepaard met ademhalingsproblemen, groeivertraging en ziekte. De GD is eind vorige week om advies gevraagd om de uitbraak in deze regio tot stilstand te brengen.  
Lees meer »
Log in: lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Voorlopige leverbotprognose 2014/2015
Sticker voor snellere uitslagen klinische chemie
 
Uiergezondheid Awards
De GD reikt ook dit jaar de Uiergezondheid Awards uit aan melkveehouders die een opmerkelijke prestatie hebben neergezet op het gebied van uiergezondheid. Het is vanaf nu mogelijk melkveehouders voor te dragen.
 
Goed om te weten
Aanmelden voor de VeeKompas Workshops
Meest recente GD Veterinair
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op