GD Actueel Pluimvee
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Salmonella Pullorum bij hobbypluimvee
Bij hobbypluimvee in Gelderland is Salmonella Pullorum vastgesteld. Er was al enige tijd sprake van verhoogde uitval van kuikens in de eerste twee weken. GD heeft haardjes gevonden in de longen van ingestuurde kuikens. Hierin is S. Pullorum aangetroffen. De bacterie is ook op een tweede locatie vastgesteld. Beide houders hebben de aanwezige kuikens en de ouderdieren geëuthanaseerd en de ruimten waar de dieren toegang toe hadden intensief gedesinfecteerd. De aanwezigheid van de bacterie binnen andere takken van de hobbypluimveesector sluiten we niet uit.
Lees meer »
   
Winnaar LIV-prijsvraag Monsters direct opsturen Coryza in Gelderland
  leghennen      
  Het was een moeilijke opgave: een prijswinnaar kiezen uit alle creatieve slagzinnen die pluimveehouders ingeleverd hadden op de LIV begin maart. Gevraagd werd om de volgende zin af te maken: ‘Diergezondheid betekent voor mijn bedrijf… alles, dat staat buiten kijf. Samen zorgen voor een gezonde kip, dat is toch wel de gouden tip!!'
A. Janssen uit Oirlo, gefeliciteerd!
  In verband met gewijzigde accreditatie-eisen omtrent het wateronderzoek moeten watermonsters op de dag van monstername gekoeld getransporteerd worden en uiterlijk de andere dag vóór 7.00 uur bij GD aanwezig zijn. Overleg met uw vervoerder naar de mogelijkheden of maak gebruik van de TNT-innight service van GD.   Bij een commercieel pluimveebedrijf in Gelderland is op 31 maart een geval van Coryza vastgesteld. Coryza, ook wel acute snot genoemd, wordt veroorzaakt door de bacterie Avibacterium paragallinarum. De bacterie is op het betreffende bedrijf aangetoond middels PCR. GD heeft AVINED en pluimveedierenartsen op de hoogte gesteld.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Monitoringsschema's
Nieuws uit VMP
Keurmerk Zo├Ânosen
 
Leververvetting combinatietest
 
Direct naar
Lees GD Pluimvee online
Dierziekten pluimvee
Monitoringsflyers pluimvee
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op