Als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klikt u hier.
Editie 36 - April 2020
Nieuw coronavirus
Update COVID-19/SARS-CoV-2 in dieren
In Vetinf@ct-Editie 35 is melding gemaakt van een hond in Hong Kong die met PCR positief is getest op SARS-CoV-2. Deze 17-jarige dwergkees (Pomeranian), was herhaaldelijk positief met PCR in orale en nasale swabs, en is uiteindelijk serologisch positief gemeld via Promed. De officiële melding bij OIE moet nog volgen. Ook een tweede hond in Hong Kong, een tweejarige herdershond, was herhaaldelijk SARS-CoV-2 PCR positief in orale en nasale swabs. Van deze hond is nog geen serologie bekend. Beide honden hebben geen klinische symptomen gehad en woonden bij verschillende COVID-19-patiënten, waarbij overdracht van mens naar hond aannemelijk is geweest.
 
 


Vetinf@ct is een gezamenlijke uitgave van WBVR, faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, GD, KNMvD, RIVM en de NVWA. Deze nieuwsbrief is speciaal opgezet voor veterinairen en wordt verstuurd op het moment dat er actuele informatie over zoönosen is.

 
 
U kunt niet op deze E-mail antwoorden.
Vragen of suggesties kunt u mailen naar redactie@vetinfact.com
Gegevens wijzigen of afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
Aanmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
Overname van teksten is mogelijk met bronvermelding en na contact met redactie@vetinfact.com Powered by Ematters | Realtime Marketing