GD Actueel Paard
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Klinische Avonden Paard:
Komt u ook?
Pavo, Virbac en de GD organiseren in maart voor de negende keer de Klinische Avonden Paard. Op het programma staan drie interessante sprekers: dr. Kees van Maanen, specialist veterinaire microbiologie (GD), dr. Ingrid Vervuert, docent aan de faculteit Diergeneeskunde (Instut für Tierernährung in Leipzig, Duitsland) en dr. Martin Nielsen, assistent-professor equine parasitology (University of Kentucky, VS). Zij geven lezingen over respectievelijk diagnostiek bij infectieuze aandoeningen, optimale voeding voor sportpaarden en praktische richtlijnen voor ontworming.

De avonden zijn op twee locaties:
- Dinsdag 3 maart: de GD in Deventer
- Woensdag 4 maart: Academy Bartels in Hooge Mierde

Lees meer en schrijf u in »
  KAP 2015  
Drie nieuwe GD-producten Wanneer welke bloedbuis? Certificaat spermakwaliteit
  PPID EMS   Logo Klinische Avonden Paard   spermacertificaat  
  De GD heeft dit jaar drie nieuwe producten voor paarden geïntroduceerd: een combinatietest voor de hormonale aandoeningen PPID en EMS, een pakket met totaal eiwit en eiwitelektroforese en de vernieuwde kleine equine screening. Deze producten zijn ontwikkeld naar aanleiding van behoeften die dierenartspraktijken aan de GD hebben gemeld.   Doordat de GD steeds meer producten en pakketten op het gebied van laboratoriumdiagnostiek aanbiedt, wordt de variatie in het type buizen ook groter. Graag willen we u erop wijzen dat het belangrijk is om te bepalen of u de goede buizen aanlevert. Op onze inzendformulieren staat achter elke bepaling welke buizen nodig zijn. Voor veel pakketten zijn dit meerdere buizen.  

De GD heeft een nieuw certificaat voor spermakwaliteit geïntroduceerd dat toegekend wordt in drie gradaties: goud, zilver en brons. Aanleiding voor deze certificering is het opheffen van het Productschap Vee en Vlees (PVV) per 1 januari 2015, waardoor ook de PVV-regelgeving voor spermakwaliteit niet meer bestaat.

 
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen GD
Bedrijfsbegeleidingsplan parasitologie
Overzicht producten en diensten
 
Insuline-/glucosepakket
 
Handige links
GD Webwinkel
Drinkwateronderzoek
Instructiedocument insuline-/glucosepakket (pdf)
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op