GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Winterdiarree bij melkkoeien
Recent kreeg de Veekijker een melding van een acute uitbraak van winterdiarree. Binnen twee dagen had circa 80 procent van de melkkoeien waterdunne diarree. Dit ging gepaard met een flinke daling van de melkproductie met ruim 35 procent. De meeste koeien bevonden zich in de tweede helft van de lactatie. Ook de droogstaande koeien waren te dun op de mest. Bij het jongvee was de mest normaal. De koeien waren wat slomer maar verder waren ze over het algemeen niet ziek. Bij controle van het rantsoen en het drinkwater zijn geen factoren gevonden die deze massale diarree-uitbraak kunnen veroorzaken.
Log in op DAP Contact en lees meer »
  Melkkoe in de stal  
Oncologisch treffen Longaandoeningen jongvee Nieuwe producten paard
  Hond   Jongvee   Combinatiepakket PPID/EMS  
  Surgical Oncology: The Cutting Edge': dat was het thema van de negende editie van het Oncologisch treffen op 7 en 8 februari. Zo’n 160 deelnemers, met name dierenartsen uit heel Europa met een speciale interesse in de oncologische patiënt, waren samengekomen in Soesterberg om lezingen te volgen, ervaringen uit te wisselen en gewoon gezellig bij te praten.   Naast diarree zijn longaandoeningen bij jongvee een belangrijke schadepost voor de veehouder. De eigen dierenarts kan deze schade beperken door goede ondersteuning op basis van de juiste informatie. Ook de GD kan op verschillende manieren diagnostische ondersteuning bieden, waaronder onderzoek middels longspoelingen.   De GD heeft dit jaar drie nieuwe producten voor paarden geïntroduceerd: een combinatietest voor de hormonale aandoeningen PPID en EMS, een pakket met totaal eiwit en eiwitelektroforese en de vernieuwde kleine equine screening. Deze producten zijn ontwikkeld naar aanleiding van behoeften die dierenartspraktijken aan de GD hebben gemeld.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Nieuws
Update PED
Controle op leverbot
Mix mest veilig
 
Einde BGP-app
Door de komst van de digitale handtekening is de huidige BGP-app niet meer actueel. Ook kan de leverancier de app niet meer ondersteunen. Daarom gaan we de app uitfaseren. Vanaf eind april kunt u de BGP-app niet meer gebruiken. De app is begin 2013 gelanceerd en werd gebruikt voor het offline invullen van een BGP op de iPad.
 
Goed om te weten
Voordelig tankmelkonderzoek IBR
Helpdesk Paard voor dierenartsen
Rendement tijdens lammertijd
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op