GD Actueel Rund
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Meer koeien, breder kavelpad
Veel melkveebedrijven hebben, vanwege de afschaffing van het melkquotum, ervoor gekozen om te groeien. De breedte van het kavelpad is juist dan belangrijk in het klauwmanagement: vergelijk het met een snelweg waar meer auto’s over moeten. Een breed genoeg kavelpad is een voorwaarde voor gezonde klauwen, het verkleint de kans dat de koeien bij de start van het weideseizoen te maken krijgen met klauwhoornaandoeningen, zoals zoolzweren en witte lijnproblemen. Dat wil niet zeggen dat er onmiddellijk ‘een derde rijbaan’ bij moet, maar besteed extra aandacht aan overhangende takken, scherpe bochten, nauwe doorgangen en ingangen bij de entree van de weide.
Lees meer »
  Koeien in de wei  
BVD-vaccinatie Neosporabordjes Rantsoen droge koeien
  Zwartbonte koeien   Neosporabordje   Vretende koeien  
  Sinds 1 maart 2015 is in Nederland een levende BVD-entstof op de markt. Overweegt u hiermee te gaan vaccineren en neemt u deel aan een BVD-programma, kijk dan samen met uw dierenarts goed naar de manier waarop u momenteel uw BVD-situatie bewaakt. Het gebruik van levend vaccin is niet te combineren met het programma BVD Tankmelk Onverdacht.   Het weideseizoen staat voor de deur. Dat betekent zoals elk jaar dat de (media)aandacht voor Neospora weer toeneemt. Want niet alleen de koeien gaan naar buiten, ook wandelaars en hun honden trekken er weer meer op uit. Om wandelaars te attenderen op de risico’s van hondenpoep voor de gezondheid van uw koeien, heeft de GD speciale waarschuwingsbordjes.   Laat ook het rantsoen van de droge koeien standaard doorrekenen door uw veevoervoorlichter. Let hierbij op of de gemiddelde drogestof-
opname in de rantsoenberekening realistisch is. De opname is ongeveer 11 kilo droge stof per dag en is afhankelijk van de samenstelling en smakelijkheid van het rantsoen en bijvoorbeeld de grootte van de koeien.
 
Lees meer »
Bestel direct »
Lees verder »
 
Meer nieuws
Gunstige trend kengetallen uiergezondheid
Hoofdpunten monitoring - 4e kwartaal 2014
Doe nu de wormsleutel
 
Minder of meer mineralen?
 
Goed om te weten
Meest actuele inzendformulieren
Aanmelden voor het informatiebulletin diergezondheidsmonitoring
Feestdagenplanning ophalen monstermateriaal
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op