Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online.
Februari 2014     
In deze editie
Nieuws
Agenda
Nieuws
Mariette Hoogsteder Nieuwe coördinator AW JGZ NH
Mariëtte Hoogsteder is vanaf 1 januari 2014 de nieuwe coördinator van de Academische Werkplaats Jeugdgezondheidszorg Noord-Holland. Als senior adviseur was zij tot voor kort bij Mikado kenniscentrum interculturele zorg verantwoordelijk voor de verbinding tussen wetenschap, praktijk en beleid. Een ‘linking-pin’, zoals zij nu is voor de Academische Werkplaats JGZ NH.
VIMP-aanvraag gehonoreerd door ZonMw
Een aanvraag van de Academische Werkplaats Jeugdgezondheidszorg Noord-Holland is door ZonMw gehonoreerd: Noord-Holland, de AW JGZ NH komt naar je toe! Het doel van deze zogeheten VIMP-aanvraag (Verspreidings- en Implementatie Impuls) is een duurzame bewustwording van gemeenten van de meerwaarde en mogelijke opbrengsten van de AW JGZ NH voor hun beleid en een vanzelfsprekender gebruikmaking van elkaars expertise.
Logo project Elsje Caro Kortlopend project 'De Amsterdamse schoolomgeving door de ogen van het kind'
Elsje Caro is 1 december j.l. bij het VUmc gestart als junior onderzoeker op het kortlopend project ‘De Amsterdamse schoolomgeving door de ogen van het kind'. In dit innovatieve project worden omgevings-determinanten van beweeggedrag op het schoolplein in kaart gebracht door middel van participatief jeugdonderzoek. Kinderen krijgen de rol van medeonderzoeker en beïnvloeden zo actief het onderzoeksproces.
project ADHD leerprestaties Resultaten kortlopend project 'Meer beweging op school ter verbetering van leerprestaties bij kinderen met ADHD'
Onlangs is een kortlopend project afgerond, getiteld: Meer lichamelijke activiteit in de schoolsetting ter verbetering van leerprestaties bij kinderen met aandachts- en concentratieproblemen (ADHD)? Onderzoeker Léonie Uijtdewilligen (VUmc) geeft een samenvatting van de opzet en resultaten.
Resultaten kortlopend project 'Enkele minuten voor alcohol in de JGZ'
Het kortlopend project 'Enkele minuten voor alcohol in de JGZ' is afgerond. De GGD Zaanstreek-Waterland heeft in opdracht van de gemeenten dit kortlopend project naar de effectiviteit van de 5 zogenaamde 'alcoholminuten' uitgevoerd. De verwachte invloed van de ouders op het alcoholgebruik van hun kind, kennis en attitude van ouders verbeterden.
Agenda
Actualiteiten JGZ
25 april 2014          Amstelzaal, VU Medisch Centrum, Amsterdam

Jaarlijks symposium over nieuwe ontwikkelingen in de jeugdgezondheidszorg.
Symposium 'Wenselijke Innovatie JGZ en Zorg voor Jeugd'

16 mei 2014 van 9.00 tot 17.00 uur in het Educatorium van de Universiteit Utrecht

Symposium van de AJN en ZonMw over innovaties van de JGZ en zorg voor jeugd, samenwerking met 1e, 2e en 3e lijn en de rol van de gemeenten en zorgverzekeraars. VUmc onderzoekers geven een workshop: hoe zet ik wetenschappelijk onderzoek op.

Voor meer info

Oratie Mai Chin A Paw
3 juni 2014
Direct naar

Website Academische Werkplaats Jeugdgezondheidszorg
 
Redactie

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Sociale Geneeskunde, onderzoekslijn Jeugd en Gezondheid.

Contact:
Dr. Mariëtte Hoogsteder, coördinator
T: 020 4448205
E: m.hoogsteder@vumc.nl

Drs. Daniëlle van der Aa, projectmedewerker
T: 020 4448372
E: d.vanderaa@vumc.nl

Aanmelden voor deze nieuwsbrief en/of gegevens aanpassen

Wilt u geen e-mail meer ontvangen? Meld u nu af.
VU medisch centrum