Dit is een nieuwsbrief voor leerkrachten van groep 6, 7 en 8.
Bent u dit niet, dan vragen wij u deze mail door te sturen.
SAMSAM

nr.3, 2011

magazine
magazine
De gadget
De gadget van samsam is dit keer een 'blik zalm'. Hiermee introduceert u het samsamthema in de klas. Wilt u weten hoe het werkt? Klik hier.
magazine

Teken-wedstrijd!

Bij deze samsam ontvangt u tekenvellen voor de hele klas. Laat de leerlingen hun eigen vis tekenen / schilderen / knippen of plakken. Wie een tekening opstuurt naar samsam, maakt kans op een opwindradio!
magazine
 
Deze week komt samsam nr. 3 met:
Vis in gevaar! Een actueel thema
magazine
Overbevissing, iedereen heeft er van gehoord. Over de ernst van de situatie verschillen de meningen. Sommigen zeggen dat de oceanen over 30 jaar leeg zijn, anderen denken dat het zo'n vaart niet loopt. Kweekvis wordt vaak als dé oplossing gezien. Dat het kweken van vis ook problemen met zich mee brengt, is lang niet altijd bekend. Deze samsam gaat over de visindustrie in Chili en het leven aan de Chileense kust.
Wat willen digibord-gebruikers het liefst?
Beeldmateriaal en filmpjes! Bijna alle leerkrachten zoeken aansprekende filmpjes waarmee ze onderwerpen in de klas kunnen introduceren. Bij elk samsam-thema horen daarom filmpjes die speciaal gemaakt zijn voor samsam. Ze laten zien hoe kinderen in ontwikkelingslanden leven.

magazine magazine magazine

Geen extra tijd nodig!
Elke maand spreken wij leerkrachten over de dagelijkse lespraktijk. Ze vertellen vaak dat ze te weinig tijd hebben voor dingen die ze wel belangrijk vinden. Daarom staat voortaan bij elke opdracht in de lesbrief bij welk vak(ken) de opdracht inzetbaar is. U kunt samsam dus makkelijk integreren in het bestaande lesprogramma. Deze opdracht is bijvoorbeeld inzetbaar bij taal.

magazine
Hoe ziet een visfabriek eruit?
magazine magazine magazine

Zoals altijd staan op samsam.net weer veel nieuwe filmpjes. Ze gaan over de gevolgen van visserij voor de zee(bodem) en ze laten zien hoe belangrijk de zee is voor Chileense kustbewoners. Dit zijn er drie, maar op samsam.net vindt u er meer!
1. Visfabrieken op zee
2. Verboden toegang
3. Bezoek aan de zalmfabriek