GD Actueel Rund
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Wat weegt een koe?

Het gewicht van een koe is belangrijk voor de dosering van medicijnen. Dat gewicht bepalen is zo makkelijk nog niet. Uit een kleinschalig veldonderzoek van GD blijkt dat het gewicht vaak wordt over- of onderschat. Gemiddeld genomen wordt het gewicht eerder overschat dan onderschat. Met een schatting ‘op het oog’ is die overschatting gemiddeld hoger dan met een meetlint.

Lees meer »
   
Weidegang en parasieten Let op vitamines Uiergezondheidscheck
       
  Met de weidegang komt het risico op worminfecties. Als uw bedrijf weidegang toepast, is het verstandig hiermee rekening te houden. Daarom hebben we enkele praktische tips op een rij gezet voor de aanpak van maagdarmwormen, longworm en leverbot. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met de eerste weidegang van het jongvee.   Bij de aanpak van vruchtbaarheids- en weerstandsproblemen bij koeien is het belangrijk ook te kijken naar de vitaminevoorziening. Vooral vitamine E, A en beta-caroteen kunnen hierbij een rol spelen. Als zowel vitamine E als ß-caroteen aan de lage kant zijn, is de kans op problemen na het afkalven aanmerkelijk verhoogd.   UGA biedt deze zomer de Uiergezondheidscheck aan: drie tankmelkonderzoeken die inzicht geven in mastitiskiemen en een Bedrijfsantibiogram Mastitis, die inzicht geeft in de antibioticagevoeligheid hiervan. Meld u aan vóór 17 juni, dan wordt het Bedrijfsantibiogram Mastitis kosteloos uitgevoerd.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Aandacht voor droge koeien
Weide-infecties bij het jongvee aanpakken
Leverbot: schoon de wei in
 
Watermonsters op tijd insturen
Vanwege gewijzigde accreditatie-eisen omtrent het wateronderzoek moeten watermonsters op de dag van monstername gekoeld getransporteerd worden. Lees hier meer >>
 
Goed om te weten
Lees hier alle Herkauwers
BVD-beslisboom
Ga naar VeeOnline
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op