Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online.
Nieuwsbrief voor verwijzers
nummer 03, 8 dec 2011    
In deze editie
Nieuws VU medisch centrum
Nieuws GGZ inGeest
Even voorstellen
Agenda
Nieuws VU medisch centrum
zorgprijs2 VUmc wint nationale zorgjaarprijs
VU medisch centrum is de winnaar in de categorie ‘Top Academisch Ziekenhuis 2011’ en heeft daarnaast het ‘stempel’ beste ziekenhuis van de provincie Noord-Holland gekregen.
kijkoperaties Bekijk de beelden van 'Kijken naar (kijk)operaties 2011'
Vrijdag 28 oktober stonden de deuren van de OK weer 'wijd' open tijdens de publieksdag 'Kijken naar (kijk) operaties'. Dit jaar met speciale aandacht voor oncologische ingrepen. Bezoekers keken naar een behandeling van een hersentumor bij een wakkere patiënt, de verwijdering van een baarmoeder en van een prostaat met de operatierobot en de behandeling van een darmtumor.
Heeft u op 28 oktober de kijkoperaties gemist? U kunt de beelden die via internet zijn uitgezonden nog een jaar lang bekijken.
zorgpaden Multidisciplinair zorgpad metastasen
VUmc heeft voor patiënten met metastasen van een solide maligniteit het multidisciplinair zorgpad metastasen opgezet. Het is hierbij de bedoeling om patiënten de mogelijkheid te bieden hun situatie op één dag door een multidisciplinair team bestaande uit oncologisch chirurgen, medisch oncologen, klinisch pathologen, radiotherapeut oncologen, en interventieradiologen te laten beoordelen al dan niet in het kader van een second opinion.
samenwerking2 Samenwerking AMC - VUmc
Op 14 september is de intentieverklaring 'samenwerking VUmc en AMC' ondertekend door beide raden van bestuur. Hiermee is het startsein gegeven van een jaar waarin in gezamenlijke werkgroepen thema's verkend gaan worden. De bedoeling is om over een jaar een samenwerkingsovereenkomst te tekenen waarin concreet staat beschreven op welke wijze VUmc en AMC gaan samenwerken.
huisartsgeneeskunde Volgende stap in kwaliteitsverbetering huisartsgeneeskunde gezet
Onderzoekers van VU medisch centrum hebben een meetinstrument met een beoordelingssystematiek ontwikkeld om de kwaliteit van academische huisartsenpraktijken te meten en te borgen. Dit meetinstrument en de beoordelingssystematiek, genaamd Certain, is op 30 september officieel overgedragen aan de NHG Praktijk Accreditering b.v..
Nieuws GGZ inGeest
landelijkedag2 Het komt in de beste families voor
In het kader van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid stonden naasten van mensen met psychiatrische problemen centraal. Het valt vaak zwaar te zien hoe een partner, familielid of goede bekende gebukt gaat onder psychische problemen. Steeds vaker kloppen ook familieleden met een hulpvraag bij hun huisarts aan.
ouderen Opmerkelijk onderzoek van Paul David Meesters
Ouderen zijn de snelst groeiende groep van alle mensen met schizofrenie. In Nederland zijn er nu zo'n 20.000 zestigplussers met schizofrenie, over twintig jaar zijn dit er ongeveer 30.000. Dat voorspelt psychiater Paul David Meesters in zijn onderzoek naar het functioneren van zestigplussers met schizofrenie.
lichttherapie Lichttherapie weer van start
Het is weer herfst en de winter komt er aan. En wanneer het buiten langer donker is, steekt ook de winterdepressie weer de kop op. Voor vrij veel mensen is dit een jaarlijks terugkerend probleem.
Even voorstellen
KleinJP Radioloog VUmc Jan-Paul Klein
'Mijn functie houdt o.a. in dat ik verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van beeldinformatie, de verslagen en (de snelheid van) de dienstverlening. De afgelopen jaren heeft de afdeling radiologie flink geïnvesteerd in de verbetering van haar dienstverlening naar patiënten en aanvragers.'
voorstellenGGZ1 Psychiater GGZ inGeest Marijana Cvitan
'Ik maak mij veel zorgen over de eigen bijdrage. Onze patiënten kunnen € 200 per jaar extra niet betalen. De bijdrage voor vrijwillig verblijf maakt korte klinische opname om erger te voorkomen ook lastiger. Ik vrees meer psychiatrie op straat.'
Agenda
Amsterdam Kindergeneeskunde Symposium
16 februari 2012
U bent van harte uitgenodigd voor het 1e gezamenlijke wetenschapssymposium van de afdelingen Kindergeneeskunde van VUmc en AMC dat op donderdag 16 februari 2012 zal plaatsvinden.
Direct naar

VUmc
> website voor verwijzers
> contactgegevens specialismen
> wachttijden

GGZ inGeest
> website voor verwijzers
> contactgegevens regio's
> wachttijden

 
Redactie

Marije Poortvliet (VUmc) en Gert de Jager (GGZ inGeest).

VUmc verwijzerscontact
telefoon (020) 444 3444
email verwijzerscontact@VUmc.nl    

Aanmelden en/of gegevens aanpassen

volg VUmc en GGZ inGeest op twitter

Wilt u geen e-mail meer ontvangen? Meldt u nu af.
VU medisch centrum