GD Actueel Pluimvee
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Bedrijfshygiëne steeds belangrijker

Tegen de achtergrond van de recente uitbraken van hoogpathogene H5N8, is het nemen van strikte hygiënemaatregelen steeds belangrijker geworden (zie ook de flyer 'Doe alles om insleep van vogelgriep te voorkomen').

Uiteraard kan een verhoogde hygiënestatus ook een bijdrage leveren aan het voorkomen van insleep en versleping van andere ziektekiemen, zoals M.s. De resultaten van de M.s.-monitoring in het derde kwartaal van 2014 laten zien dat horizontale verspreiding (contact tussen dieren onderling of insleep door bezoekers en materialen) in de Nederlandse pluimveehouderij een belangrijke rol speelt. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat M.s. in de leg- en vleesvermeerderingssector veel vaker aangetoond wordt in de productie- dan in de opfokperiode. Oftewel: koppels raken tijdens het transport, bij aankomst of tijdens de productieperiode besmet.

Lees meer »
  Hygiëne pluimvee  
Pluimveeplanning Nieuwe inzendformulieren Handige webkey
  GD-gebouw   witte hennen   Webkey  
  Om te zorgen voor een goede doorstroming, en dus een efficiëntere dienstverlening, kunt u vanaf 1 maart 2015 de afdeling Pluimveeplanning uitsluitend bereiken via het centrale nummer van de GD: 0900-1770. U kiest dan voor optie 4. Als u een specifiek persoon wilt spreken, kunt u naar die persoon vragen.   De GD is recent overgegaan op een nieuwe systematiek voor het aanbieden van producten en diensten. Alle producten en diensten hebben een nieuwe artikelcode gekregen. Onze inzendformulieren hebben we ook daarop aangepast. Wij vragen u vriendelijk om alleen nog gebruik te maken van deze nieuwe inzendformulieren.   De GD heeft een handige webkey waarmee u direct de pagina met inzendformulieren op de GD-website opent. Zo weet u altijd zeker dat u het meest actuele inzendformulier downloadt. U kunt een exemplaar aanvragen via 0900-1770 of door een e-mail te sturen naar info@gddiergezondheid.nl.  
Lees meer »
Naar de inzendformulieren »
Naar de inzendformulieren »
 
Direct naar:
GD ophaaldienst voor dieren
GD bloed- en verenbank
GD waterweb
 
 
Direct naar:
Rapportage monitoring pluimvee derde kwartaal 2014 (pdf)
Dierziekten pluimvee
VeeOnline
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op