GD Actueel Rund
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Vaccineren tegen longworm
Problemen met longworm zijn goed te voorkomen door tijdig te vaccineren. De beste preventie voor longworminfecties is twee keer vaccineren voor de start van het weideseizoen. Bij vaarzen moet vaccinatie bij voorkeur gebeuren tussen de twee en zes weken voor de introductie in het koppel. De GD heeft samen met de Faculteit voor Diergeneeskunde aangetoond dat vaccinatie ook werkt bij melkvaarzen die voor het eerst weiden met melkkoeien. In alle gevallen is een veldinfectie (boostering) noodzakelijk, door jongvee te laten weiden waar ouder vee eerst heeft geweid.
Lees meer »
   
Meer of minder mineralen? Voordelig bloedonderzoek Dip in wateropname?
       
  Het GD Mineralenteam krijgt geregeld vragen over de verschillende methoden die er zijn om mineralen te verstrekken aan rundvee. Er zijn immers nogal wat manieren van toedienen; via mengsels, bolussen, likblokken en meststoffen. Maar ook in krachtvoer zitten mineralen. Wat is nou de juiste keus en hoe weet u of u de juiste hoeveelheid voert?   Het begin van het weide- en stalseizoen is een goed moment om de gezondheid van uw veestapel te controleren. Daarom maakt de GD het juist nu extra makkelijk en voordelig om bloedonderzoek te doen. Tijdelijk kunt u voor een vaste prijs op één bloedmonster drie of meer bepalingen laten doen. Hiermee bespaart u gemiddeld 25 procent.   Tijdens het weideseizoen bestaat de kans dat uw koeien buiten minder water drinken dan in de stal. Het is van belang om de oorzaak te vinden, want een goede waterkwaliteit is belangrijk voor gezonde dieren. Koeien vreten immers minder als er geen of een slechte kwaliteit water beschikbaar is. Controleer het drinkwater met de GD Drinkbakcheck Rundvee.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Hoofdpunten Monitoring
Neosporabordjes
Uitschaar Eenheid
 
De voordelen van VeeOnline
Er zijn drie goede redenen om naar VeeOnline te gaan. U kunt er alle laboratoriumuitslagen terugvinden van uw onderzoeken bij de GD (vanaf 15 mei 2012). Verder vindt u op VeeOnline altijd de meest recente versies van uw BGP en BBP en actuele gezondheidsstatussen. Kijk op www.veeonline.nl.
 
Direct naar:
UGA: gezonde uiers, meer melk
Doe dé mineralencheck
GD Wormsleutel
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op