Als je deze mail niet goed kunt lezen klik dan hier.
 


Nieuwsbrief november 2015
Uitnodiging voor 7 en 8 november 2015

Ditmaal hopen we u in groten getale te mogen ontmoeten tijdens het FlightsimWeekend in het Aviodrome op vliegveld Lelystad.
In de afgelopen nieuwsbrieven is er over deze FS-happening regelmatig geschreven en, als u het artikel op onze website nog niet hebt bekeken, kunt u dat hieronder ook nog lezen:
"Zo langzamerhand komt het Flightsimweekend van 2015 aardig in het verschiet.
Op 7 en 8 november a.s. kunt u in het Aviodrome de flightsimwereld weer van alle kanten komen bekijken en soms weet u niet wat u ziet, want elk jaar lijkt het professioneler te worden.
En de toegang? Als u HCC-lid bent, krijgt u in elk geval een behoorlijke korting. Voor meer informatie klikt u hier. Mocht u daarbij ook nog op een andere manier het luchtruim willen verkennen, dan heeft u hier de mogelijkheid. Kortom, het weekend van 7 en 8 november ligt uitnodigend voor u open!" 
Voor de kinderen hebben we trouwens ook nog een verrassing, want als ze zelf een geslaagde vlucht maken, krijgen ze het ‘Flightsimulato Brevet’ (en gelooft u maar dat zulke vluchten áltijd lukken!).

 
Uitnodiging voor 21 november in Almere
Om het FsWeekend voor onze flightsimvereniging goed te laten verlopen, zijn best wat inspanningen vereist. Verschillende leden zijn daar al een paar weken mee bezig en ook van de deelnemers worden activiteiten gevraagd.
Dat is de reden dat we op zaterdag 21 november in Almere geen presentatie hebben, maar ‘gewoon lekker ouderwets’ gaan vliegen. Dat houdt in dat u als lid - maar ook als u dat niet bent en tóch een keer de sfeer wilt proeven - van harte welkom bent om uw flightsim-uitrusting  te kunnen neerzetten.
Ook als u meer wilt weten over onze hobby, vragen wilt stellen, oplossingen zoekt voor fs-problemen, verschillende flightsimulatoren wilt zien werken en wat dies meer zij, komt u gerust!
 
Terugblik op de bijeenkomst van 17 oktober
Vierenvijftig aanwezigen telde Bas Majoor onder het gehoor bij zijn presentatie over hoe je een eenmotorig vliegtuig - de Cessna 207 (voor FS: van Alabeo) - in de lucht brengt, in de lucht houdt en na afloop op de juiste wijze weer op de baan zet en correct afsluit. Dus zoals je zou (moeten) doen als je een real-world piloot zou zijn - en Bas heeft die ervaring.
Na technische problemen om pc, beamers en video-apparatuur op elkaar afgestemd te krijgen, startte Bas met enkele filmpjes die zijn opzet verduidelijkten en daarna toonde hij ons een zelfgemaakte en zeer uitgebreide opname van zijn virtuele vlucht waarbij hij bevlogen(!) vertelde hóe een vliegtuig gevlogen dient te worden, waartoe letterlijk alle procedures werden gevolgd en in acht genomen (ook met ATC-uitleg). Er werd dus géén gebruik gemaakt van [Ctrl+E] en andere 'vergemakkelijkende' flightsim-handelingen.  
Het was een meer dan boeiende presentatie mét een toegift, waarna Bas voor zijn inzet hartelijk werd bedankt. De video die Henk van Andel van de ’Overland VFR-vlucht Canada’ maakte, kunt u hier terugzien en natuurlijk ook daarvoor onze dank.
 
How to Take Off and Land a DC-3?

Regelmatig vlieg ik met de DC-3 van Just Flight ‘Legends of Flight’ en dat is plezierig om te doen. Nooit geweten - manual misschien niet goed doorgenomen…?-  dat je behoorlijk lang de yoke naar voren moet blijven duwen voor je opstijgt. Heel goed is te horen wat de instructeur hierover tegen de vlieger zegt. Ook bij de landing trouwens, want je wilt natuurlijk niet op je neus gaan staan. Onder de afbeelding vindt u de video. 
Piloot en Vliegtuig
Als je de nieuwe P&V nog niet binnen hebt en de 2015-stapel in Almere hebt laten liggen, dan zoek je dus in jaargang 2014 naar een voormalige simulatorbespreking van Hans Heerkens. Dat levert dan in het meinummer direct een nieuwe freewarelink op, want hij bespreekt daar de gratis Gloster Meteors van Rob Richardson. Op 21 november zal ik zorgen dat de P&V op de leestafel ligt, dan kunt u de recensie eens nalezen. Als u op deze link klikt ziet u op de betreffende website trouwens een behoorlijk aantal jets maar ook prop-kisten, en dus alles freeware. Kortom, een ‘gulden’ tip.
 
Een nieuwe KLM-er
“Het is even hard werken geweest afgelopen maanden, maar op 14 november moet hij dan echt voor de deur staan…” En voor de landing klikt u op de foto.
Met dank aan Erik.

 
X-Plane 10
Als u geabonneerd bent op het weblog van Simflight, heeft u regelmatig de stukjes van Wim van Dijk over X-Plane kunnen lezen. Onlangs heeft hij een door YouTube rechtstreeks uitgezonden vlucht gemaakt die u onder deze link van Simflight.nl kunt bekijken. Er staat nog meer wetenswaardigs in en de YouTube-stream vindt u onderaan.
 
Plezierig nieuws
Na beoordeling door de toetsingscommissie van onze aanvraag hebben we van het HCC-verenigingsbureau toestemming gekregen om een nieuwe, geavanceerde flightsimcomputer aan te schaffen, waarvoor vanzelfsprekend onze dank! Verschillende clubleden hebben zich hiervoor ingespannen en André Lans gaat binnenkort aan de slag om deze fs-pc in te richten. Van de vorderingen houden we u op de hoogte en binnenkort kunt u het resultaat op een van de bijeenkomsten bewonderen.
 
Agenda
7 en 8 november: FsWeekend in het Aviodrome,
21 – 11: Veel vliegen; zie bovenstaande uitnodiging.
19 – 12: Demonstratie van de DCS-groep in hun cockpits!
19 – 01: Presentatie van de Friendship F-27 van Just Flight.
 
Onze bijeenkomsten in Almere
Wat kunt u in z’n algemeenheid op onze bijeenkomsten verwachten:
-    vliegen en nogmaals vliegen achter uw fs-scherm; plaats voldoende!
-    presentaties over flightsimulatie en alles wat daarmee samenhangt,
-    de helpdesk, vooral voor de beginnende fs-er maar ook voor ‘ouwe rotten’,
-    informatie en demonstratie over het (re)painten van vliegtuigen,
-    dvd-film uitleenservice (uitsluitend voor leden),
-    een uitgebreide fs-gerelateerde leestafel,
-    een tweedehands hard - en software tafel,
-    fs-clubcomputer staat stand-by.


Wijkcentrum ‘De Wieken’
Wipmolenweg 54
1333 GS  Almere Buiten


En voor de goede orde nog even de tijden: van 10.30 - 11.15 gelegenheid elkaar ‘persoonlijk en fs-technisch’ te ontmoeten, de presentatie tot aan de pauze (± 12.30), na de pauze eventueel verder met de lezing en/of beantwoording van de vragen. Dan natuurlijk verder waar we vóór de presentatie mee begonnen: vliegen met alle kennis en vaardigheden die we zelf hebben én daarvan anderen deelgenoot maken.
Rond 15.15 het afkoppelen van de pc’s, opruimen en dan graag tot de volgende bijeenkomst op 21 november waar we deze maal dus geen presentatie hebben, maar zoveel mogelijk zullen gaan vliegen.

 
De Uitsmijter
Tja, onder welke noemer zou je dit filmpje nu onderbrengen? Ik zou niet graag in dat kistje op de baan zitten...
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier.