GD Actueel Rund
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Mineralen in de zomer
In Nederland zijn veel grondsoorten van nature arm aan spoorelementen. Gras bevat dan vaak ook te weinig spoorelementen voor de huidige hoogproductieve koe. Als veehouder zorgt u er dan voor dat spoorelementen worden aangevuld. Tegelijkertijd wil men ook dat de koe in de wei loopt. Dit is altijd wat lastiger. 

Uit onderzoek blijkt dat alle elementen in de zomermaanden lager zijn (onder het gemiddelde) en dat in de stalperiode de waarden het hoogst zijn. Dit is voor alle jaren hetzelfde, dus dan kun je niet meer van toeval spreken. 

Lees meer »
   
Eenmalig IBR-onderzoek Blauwtong in Frankrijk Muggenradar
       
  Dankzij subsidie van ZuivelNL is het nu mogelijk om tegen een zeer voordelig tarief uw tankmelk eenmalig vrijblijvend te laten onderzoeken op IBR-antistoffen. Voor het eenmalig tankmelkonderzoek op IBR geldt een korting van 25 euro, waardoor dit onderzoek nu slechts 3,50 euro kost (exclusief btw en basiskosten).   In Frankrijk is er in september 2015 een uitbraak van blauwtongvirus serotype 8 gemeld. Sindsdien is op een kleine 300 bedrijven blauwtongvirus aangetoond (287 op 10 juni 2016 ). De zone waarin beperkende maatregelen gelden strekt zich uit over het grootste deel van Frankrijk, met uitzondering van de noordelijke kuststreek.   Het weer is ideaal voor de ontwikkeling van muggen: het is warm en vochtig. De Muggenradar van de Wageningen Universiteit laat zien waar veel muggen te verwachten zijn. Net als muggen gedijen knutten goed onder deze weersomstandigheden, en knutten zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook ziekten overbrengen.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Dipmiddel bij streptokokken en E. coli
Uiergezondheid Awards
Stimuleringsregeling diergezondheid
 
Nieuw: rapportage Bedrijfsantibiogram
Nieuw in VeeOnline is de rapportage Bedrijfsantibiogram Mastitis. U ziet de rapportage hiervan vanaf de eerstvolgende tankmelkronde als pdf-bestand op uw homescherm staan. U vindt deze onder de rapportage Uiergezondheid. Lees meer >>
 
Goed om te weten
Lees hier alle Herkauwers
BVD-beslisboom
Ga naar VeeOnline
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op