GD Actueel Veterinair
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Mineralendisbalans bij schapen
Dat in herfst en najaar in weilanden waar schapen lopen heel vaak emmertjes met mineralen staan is niet nieuw. Dat schapenhouders ook premixen ad lib aan hun dieren voeren is een fenomeen van de laatste jaren.
Zowel de emmertjes als de premixen verstrekken houders vaak zonder de mineralenstatus van hun dieren te kennen en dus ook zonder te weten wat de behoeftes van hun dieren zijn. Eerder meldden wij dat we op een aantal van die bedrijven molybdeenvergiftiging, kopervergiftiging en koperdeficiëntie hebben vastgesteld. Bij schapen zijn kobalt, selenium, koper en de koperantagonisten zink en molybdeen de eerste mineralen om onderzoek naar te doen bij een vermoeden van een mineralendisbalans.
Lees meer »
   
Ontwikkelingen Bedrijfsantibiogram Mastitis Veekijker Varken begint WhatsApp-service Alle PCR-testen bij paarden in tarief verlaagd
       
  Het Bedrijfsantibiogram Mastitis geeft inzicht in de antibioticagevoeligheid van in tankmelk gevonden mastitiskiemen. Rond deze antibioticagevoeligheidstest op koppelniveau, die eind vorig jaar is gelanceerd, zijn een aantal interessante ontwikkelingen gaande. Een van die ontwikkelingen is dat het product verder is verbeterd.   De Veekijker Varken gaat van start met een WhatsApp-service. Wilt u als varkensdierenarts snel op de hoogte zijn van nieuwe tests? Of wilt u de Veekijker via WhatsApp een vraag stellen? Geef dan uw naam, praktijknaam en 06-nummer door via WhatsApp aan de GD Veekijker Varken: 06-22195826. Om ook berichten van ons te kunnen ontvangen, dient u ons 06-nummer eerst op te slaan in uw telefoon.   Alle PCR-testen voor paarden kosten vanaf heden 33 euro. Diagnostiek wordt hiermee toegankelijker, zodat u als dierenarts nog beter goed onderbouwde beslissingen kunt nemen ten aanzien van preventie en behandeling. We zien dat dierenartsen dit erg belangrijk vinden. De vraag naar PCR-testen voor paarden stijgt namelijk elke week.  
Lees meer »
Lees meer »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Wie meldt u aan voor de Uiergezondheid Awards?
Weetjes over tien jaar cel- en weefselpathologie
BVD QuickScan compleet inzenden
 
Salmonella Pullorum bij hobbypluimvee Gelderland
Bij hobbypluimvee uit de provincie Gelderland (postcodegebied 38) is eind juni Salmonella Pullorum vastgesteld. Er was sprake van uitval en vermagering bij een koppel siervogels van diverse leeftijden. Een aantal dieren zijn opgestuurd naar GD voor nader onderzoek.

Lees het hele bericht.

 
VeeOnline
Bedrijfsantibiogram Mastitis en Online Monitor varken
Nieuw: digitaal inschrijven verwerpers
Direct naar VeeOnline
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op