Ruth Bouwstra beantwoordt de belangrijkste vragen over vogelgriep
GD Actueel Pluimvee
Home        Nieuws        Agenda        Over de GD        Contact
   
 
Alles wat je wilt weten over vogelgriep
Wat is vogelgriep nou precies? Hoe wordt het virus verspreid? En wat kun je als pluimveehouder doen om insleep van vogelgriep te voorkomen? Ruth Bouwstra, sectormanager bij GD, legt het uit in deze video.
Lees op onze website bovendien alles over aviaire influenza.
Bekijk de video »
   
Derde geval vogelgriep bij vleeseenden Coccidiosemonitoring: hoe neem ik een mestmonster? Jan Kuenen uit Beltrum wint prijsvraag LIV
       
  In Biddinghuizen (gemeente Dronten) is op 1 december 2016 bij een derde vleeseendenbedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld, zo meldt het ministerie van Economische Zaken. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, is ook dit getroffen bedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws over de vogelgriep.   De ziekte coccidiose kan leiden tot ernstige klinische problemen en economische schade bij pluimvee. In een korte video leggen we uit hoe u het beste mestmonsters kunt nemen als u deelneemt aan het coccidiose-monitoringsprogramma van GD. Met dit programma krijgt u inzicht in de coccidiosestatus van uw koppel. De coccidiose-uitscheiding van de zeven belangrijkste Eimeria-soorten wordt in beeld gebracht. Meer informatie vindt u hier.   Zo’n 400 pluimvee- en varkenshouders kregen op de LIV in Hardenberg een GD-ontbijtbordje cadeau omdat ze meededen aan onze prijsvraag, waarmee ze een luxe ontbijtservice konden winnen. Deelnemers moesten schatten hoeveel overschoentjes in een vaas zaten en de volgende vraag beantwoorden: door welke parasiet wordt coccidiose veroorzaakt? Winnaar van deze actie is Jan Kuenen uit Beltrum. Gefeliciteerd!  
Lees meer »
Bekijk de video »
Lees meer »
 
Meer nieuws
Chemisch en bacteriologisch wateronderzoek? Graag 2 potten inzenden
Cursus Darmgezondheid Pluimvee voor dierenartsen en nutritionisten
 
Actuele inzendformulieren
Onze inzendformulieren worden met enige regelmaat vernieuwd. Bijvoorbeeld omdat we betere testen beschikbaar maken die andere vervangen. Download daarom altijd het actuele inzendformulier. Zo weet u zeker dat de gekozen diagnostiek ook beschikbaar is. Ze zijn te vinden op www.gddiergezondheid.nl/formulieren.
 
Handige links
Lees Pluimvee online
Dierziekten Pluimvee
Sectorbrochure Pluimvee
 
GDDiergezondheid.nl   |   Contact   |   Disclaimer   |   Gegevens wijzigen   |   Afmelden
Volg ons op