Terugblik op het afgelopen halfjaar
Klik hier voor de online versie
fullWidthImage
.

Beste partner,

In de vorige nieuwsbrief, vlak voor de zomervakantie, werd duidelijk dat de maatregelen van de eerste lockdown aan het versoepelen waren. Inmiddels weten we dat we op dat moment nog een hele weg te gaan hadden en ook nu hebben we nog steeds te maken met diverse maatregelen.

Gelukkig gloort er wel hoop aan de horizon en binnen het Practoraat CRE hebben we in de tussentijd alsnog hele mooie resultaten bereikt: van samen met Provincie Flevoland een Platform Circulair organiseren met als gast Jan Jonker, tot het in gebruik nemen van de mooie elektrische Mercedes Vito. Ook zijn alle eerstejaars studenten van MBO College Lelystad gestart met het vak Duurzaamheid in het Beroep, een belangrijk aspect van onze doorlopende leerlijn. De samenwerking Windesheim – Technasium - MBO College Lelystad hebben we ook weten uit te bouwen in de vorm van Talent Kleurt Flevoland. Kortom, we laten ons niet kisten door COVID-19!

Op onze website kun je onze activiteiten bekijken en zien wat er de komende tijd op het programma staat. Met behulp van jullie als partners en met ons team hebben we een hoop werk kunnen verzetten.

Aanstaande vrijdag 11 december horen we hoe MBO College Lelystad scoort in de ranking van de SustainaBul MBO van Leren voor Morgen. We hopen op een mooi resultaat, maar vervolgstappen naar een nog duurzamer mbo college vloeien hier ook zeker uit voort.

Alvast hele fijne feestdagen gewenst en tot in 2021! We hopen jullie allemaal (online) te ontmoeten op onze nieuwjaarsreceptie op 21 januari, waar jullie nog een officiële uitnodiging voor ontvangen.


Met vriendelijke groet,

Maurijn Odé
Practor Circulaire Regionale Economie


 
 
Op de agenda:
  • 11 december: Uitreiking SustainaBul MBO 2020. De SustainaBul is een methodiek om inzichtelijk te maken op welke terreinen en op welke manier je actief bent met het implementeren van duurzaamheid. Behoort MBO College Lelystad tot de top 5 duurzame scholen in Nederland? Kijk vrijdag om 15:00 uur mee via de livestream.
  • 21 januari: Nieuwjaarsreceptie georganiseerd door het Practoraat CRE en Lelytalent met als thema ‘een inclusieve & duurzame toekomst’. Gastheer Bas Haring spreekt aan tafel met Jan Jonker, gedeputeerden Jan-Nico Appelman & Cora Smelik, Giny Smits (Lelytalent), Maurijn Odé en student Ruben Plomp. Bovendien zal Art Rooijakkers te gast zijn en vertellen over zijn boek ‘De eeuw van mijn dochters’. De officiële uitnodiging volgt.
  • 1 – 6 februari: Week van de Circulaire Economie. Professionals organiseren van maandag tot en met zaterdag een eigen evenement over de circulaire economie met als doel te laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
Unit Green
 
 

MBO College Lelystad beschikt sinds kort over een Unit Green: een commissie van studenten die zich verdiept in thema’s rondom duurzaamheid door met experts van gedachten te wisselen, brainstormsessies en symposia bij te wonen, en duurzaam werkende bedrijven te bezoeken. Het doel? Kennis vergaren, experimenteren en de opgedane kennis delen met anderen. Sander Borsje, Ondernemer Unit Green, vertelt er kort over:

 
Big Lakes Great Opportunities
 
 

Op zaterdag 26 september 2020 nam een aantal van onze studenten deel aan de kick-off van Big Lakes Great Opportunities: een waanzinnig interessant en leerzaam initiatief van Talent Kleurt Flevoland, Rijkswaterstaat, SGL, Windesheim Hogeschool, Almere College en MBO College Lelystad. Bekijk hieronder de korte sfeerimpressie.

 
 
 
Praktijk Innovatie Centrum (PRICE)

Als vervolg op de Mini-Hackathon van begin dit schooljaar blijft PRICE zich verder ontwikkelen met als doel bij te dragen aan de transitieversnelling naar een duurzame samenleving. Het Praktijk- en Innovatiecentrum Circulaire Economie heeft in samenwerking met het bedrijfsleven, Gemeente Almere, Windesheim, Aeres Hogeschool Almere en MBO College Lelystad verschillende dialoogtafels georganiseerd. Hierin zijn de verwachtingen van elke O (Overheid, Onderwijs, Ondernemer) uitgesproken. Het Fieldlab krijgt steeds meer vorm.


Bekijk de nieuwste ontwikkelingen
 
 
Inspiratie | Kijktips voor de kerstvakantie

 
 
 
Practoraat CRE | | Afmelden
 
instagram . linkedin .